Marijino svetište – Camino Podravina

Marijino svetište dio je Puta sv. Jakova – Camino Podravina od 4. srpnja 2021. godine. U organizaciji Bratovštine sv. Jakova iz Samobora bilo je 3. i 4. srpnja trasiranje projekta ,,Camino Podravina” u kojem je sudjelovalo preko 60 hodočasnika iz svih krajeva Hrvatske.

Camino Podravina novi je dodatak hrvatske Camino rute kao dijela europske mreže hodočasničkih puteva sv. Jakova, pod zaštitom UNESCO-a i Vijeća Europe. Camino rute širom Europe godišnje prohoda preko 1,5 milijun ljudi. Hrvatska je donedavno bila jedina europska zemlja bez Camino rute unatoč tradiciji ovog hodočašća još od 1203. godine. Nakon uspješno predstavljenih dionica kroz otok Krk i Imotsku krajinu koji su zabilježili preko 2.500 noćenja tijekom prvih mjeseci ove godine, Camino mreža puteva se počela širiti i na  područje Podravine. Svaki hodočasnik dobiva hodočasničku putovnicu u koju skuplja pečate sa svog hodočasničkog puta, ajedan od njih na ovom putu u Camino Podravini je i pečat iz Marijina svetišta.

Okupljeni oko svoje Majke, hodočasnici su sudjelovali u euharistijskom klanjanju, svetoj misi te su upoznali duhovno i kulturno bogatstvo župe. Neka Marija zagovara svakog hodočasnika koji će joj se utjecati u zagovor ovdje u  Njezinu svetištu.

Foto – facebook: Irena Kovačić i Zdravko Benko

 
Skip to content