Otvorena hodočasnička 2023. godina

OBJAVLJENO:

U Marijinu je svetištu otvorena hodočasnička 2023. godina u kojoj se obilježavaju 750. obljetnica prvog pisanog spomena mjesta Molve, 365. obljetnica od povratka nakon progonstva od Osmanlija i 160. obljetnica izgradnje župne proštenišne crkve.

Središnje euharistijsko slavlje u 11.00 sati predslavio je provincijalni ministar franjevaca konventualaca o. Miljenko Hontić uz koncelebraciju domaćih sinova o. Martina Jakovića, o. Đure Hontića, Željka Paše, DI, o. Miroslava Štubana i o. Zdravka Tube.

Propovjednik je razlomivši evanđeosku riječ prisutnim vjernicima postavio pitanje: ,,Zašto su žene prve susrele Isusa i prve mu povjerovale?” te na njega i odgovorio. ,,Upravo zato jer su stalno bile s Njim i pazile s Isusovom Majkom Marijom na svaku Njegovu riječ i nosile je u svom srcu. Takav je bio i Ivan apostol i zato jedini koji ga nije ostavio.” Poticaj je to i nama, istaknuo je propovjednik, da uvijek ostanemo s Isusom vraćajući se u svoju svakodnevicu – svoju Galileju u kojoj smo pozvani odgovorno živjeti ono što nam je povjereno. ,,U svemu tome neka nam primjer i pomoć bude naša nebeska Majka Marija koja nam je pomoćnica i zagovornica u svim našim životnim situacijama i iskušenjima”, kazao je propovjednik.

Svim hodočasnicima želimo dobrodošlicu u Marijino svetište!

Skip to content