Proslavljen spomendan sv. Filomene

OBJAVLJENO:

Proslavili smo, 28. siječnja 2023., spomendan sv. Filomene. Za hodočasnike koji su autobusima došli iz Lobora, Križa i Velike Gorice kao i hodočasnike iz Zagreba, Bjelovara, Koprivnice i okolnih mjesta te domaće vjernike pripremljen je duhovni program koji je u crkvi Uznesenja BDM započeo u 10.30 sati molitvom krunice. Slijedilo je euharistijsko slavlje koje je predslavio o. Franjo Čolakovac, a u koncelebraciji su bili: vlč. Vladimir Drnetić, sv. Križ Začrtje; vlč. Tomica Božiček, Lobor; vlč. Damir Slamek, Novo Virje. U svojoj je propovijedi o. Franjo istaknuo: ,,Bog nam kroz današnje evanđelje pokazuje našu ljudsku prirodu, ljudsku samosvjesnost, uvjerenost u vlastitu vrijednost i sposobnost. To dovodi do toga da čovjek počinje smatrati sebe tvorcem i vlasnikom svojih darova, počinje neračunati s Bogom, počinje gubiti osjećaj za drugu osobu. Nezgode nam pomažu i Bog ih dopušta da upoznamo sebe, svoju bijedu, svoju ništavnost, ograničenost, svoju zloću i da počnemo računati s Bogom. Otac nebeski govori sv. Katarini Sijenskoj u ,,Dijalogu” više puta o važnosti samospoznaje istine o svojoj bijedi, nevrijednosti i krhkosti i da je najvažnije u životu da uvijek računamo i živimo s Bogom.” Na kraju je o. Franjo pozvao vjernike na zahvaljivanje Bogu za sve dobro koje dolazi od Njega, a u teškim situacijama i potrebama da uvijek računaju sa svojim Bogom.

Nakon zajedništva uz objed slijedilo je euharistijsko klanjanje te pobožnost sv. Filomeni. Hadočasnici su pohodili i zavjetnu kapelicu Majke Božje Molvarske te se uz pjesmu i molitvu utekli u zagovor svoje nebeske Majke. 

Hvala svima koji su hodočastili u Marijino svetište kao i svima koji su sudjelovali u pripremi i organizaciji ovoga hodočasničkog dana!

Skip to content