Održan je Marija fest – susret mladih Varaždinske biskupije

OBJAVLJENO:

U našoj je župi 3. listopada 2022. u organizaciji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije i Nacionalnog centra Udruge Vojske Bezgrešne održan Marija fest – susret mladih Varaždinske biskupije.

Nagovor prema ovogodišnjoj temi susreta mladih ,,Vrijedan si i ja te ljubim”, (Iz 43,3) održao je vlč. Marko Domiter povjerenika za mlade Varaždinske biskupije. U svojoj je katehezi nastojao mladima približiti Božju ljubav koju im Bog neizmjerno daruje te da su vrijedni u Njegovim očima i da je to važno bez obzira smatraju li ih vrijednima njihovi bližnji. Euharistijsko slavlje predslavio je o. Miljenko Hontić, provincijalni ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca uz koncelebraciju vlč. Marka Domitera, vlč. Damira Slameka, župnika u Novom Virju i o. Zdravka Tube, župnika i čuvara svetišta. U propovijedi je o. Miljenko progovorio mladima o Marijinoj vjeri i Njezinoj veličini u malenosti služenja. Marija nam je svima učiteljica vjere, potpunog predanja Bogu te malenog i jednostavnog služenja Isusu po našim bližnjima. Nakon euharistijskoga slavlja slijedilo je euharistijsko klanjanje koje je vodio o. Zdravko.

Zahvaljujemo svim mladima koji su sudjelovali, zboru mladih iz Varaždinske biskupije koji je animirao euharistijsko slavlje i svim svećenicima koji su bili na raspolaganju za sakramenat sv. ispovijedi.

Neka nas sve prati zagovor Majke Božje Molvarske.

Skip to content