Pastoralni vijećnici na susretu u Varaždinu

OBJAVLJENO:

O 25. obljetnici uspostave Varaždinske biskupije organizirani su u Biskupiji susreti vijećnikâ župnih pastoralnih i župnih ekonomskih vijeća od 12. do 17. rujna ove godine. Na susret su pozvani svi vijećnici zajedno sa svojim župnicima. Susret je započeo večernjom svetom misom u varaždinskoj katedrali te je nastavljen u prostorijama Pastoralnog centra Varaždinske biskupije. Predstavnici Đurđevačkog i Virovskog dekanata bili su na ovom susretu 14. rujna 2022.
Susrete, za župne ekonomske vijećnike, vode preč. Mirko Horvatić, ravnatelj Biskupijskih ustanova za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika te preč. Josip Hadrović, ekonom Varaždinske biskupije, dok susret za župne pastoralne vijećnike predvode preč. Anđelko Košćak, biskupski vikar za kler, preč. Josip Koprek, biskupijski povjerenik za pastoral obitelji te vlč. Leonardo Šardi, biskupijski povjerenik za osobe s invaliditetom.
Nakana ovih susreta je da, osim onog duhovnog aspekta, susret bude i formativnog karaktera gdje će se vijećnici pobliže upoznati sa svojim zadaćama i svojom ulogom u djelovanju župne zajednice.

Skip to content