Treći dan trodnevnice Velikoj Gospi

OBJAVLJENO:

Proslavili smo treći dan trodnevnice uoči svetkovine Velike Gospe i blagdan sv. Maksimilijana M. Kolbea, 40. obljetnicu od proglašenja svetim ovoga nam dragog sveca.

Duhovni program ovoga trećega dana trodnevnice započeo je otkrivanjem spomen-ploče na rodnoj kući mons. Đure Kokše. Prisutni načelnik Općine Molve gosp. Zdravko Ivančan i o. Zdravko Tuba otkrili su spomen-ploču koju je blagoslovio o. Miljenko Hontić, provincijalni ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

Euharistijsko slavlje na vanjskom dijelu svetišta kod zavjetne kapelice Majke Božje Molvarske predslavio je o. Zlatko Vlahek, tajnik Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca uz koncelebraciju o. Miljenka Hontića, provincijalnog ministra i o. Zdravka Tube, župnika i čuvara svetišta.

,,Dolazimo na ovu najveću marijansku svetkovinu u ovo drago nam svetište, da se obogatimo susretom s Bogom preko Majke Marije. I svake godine, kao da nas srce vuče da dođemo ovdje, u marijansko svetište, da se Bogom obogatimo”, kazao je na početku svoje propovijedi o. Vlahek. Govoreći o Marijinu primjeru osjetljivosti za bližnje te Kolbeovu darivanju života za oca obitelji propovjednik je završio riječima: ,,Želimo se nahraniti i napojiti u ovoj Marijinoj oazi, učiti iz primjera Marije, Elizabete i sv. Maksimilijana Kolbea, kako bismo i mi bili oni koji grade mostove dijaloga, pozitivnog gledanja drugog čovjeka, u poštovanju i čistoj ljubavi; da bismo u naš dom obitelji bili dostojni primiti Mariju i Krista Boga te boreći se poput sv. Maksimilijana Kolbea protiv svakog individualizma i indiferentnosti, zadobili blagoslov i mir.”

Nakon euharistijskog slavlja slijedila je svečana procesija sa svijećama uz čudotvorni kip Majke Božje Molvarske.

U današnjoj proslavi sudjelovali su župljani, hodočasnici iz Virja, Miholjanca, Donjih Mosti, Gole i Hlebina koji tradicionalno pješice hodočaste u ovo Marijino svetište kao i svi drugi hodočasnici koji su došli u osobnoj organizaciji sa svojim obiteljima, prijateljima.

Zahvaljujemo svim hodočasnicima i župljanima koji su sudjelovali u trodnevnici i današnjoj proslavi blagdana sv. Maksimilijana M. Kolbea!

Skip to content