Proslava Nedjelje Srpnjice

OBJAVLJENO:

Proslavljena je Nedjelja Srpnjica, kojom se spominjemo 121. obljetnice blagoslova zavjetne kapelice u kojoj se čuva čudotvorni kip Majke Božje Molvarske. Na vanjskom dijelu svetišta kod zavjetne kapelice euharistijsko slavlje predslavio je o. Miljenko Hontić provincijalni ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca uz koncelebraciju  o. Zdravka Tube, župnika i čuvara svetišta. Na početku svete mise o. Miljenko je podsjetio kako se blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije nekada slavio na prvu nedjelju u srpnju koja se u Molvama posebno slavi kao spomen prijenosa čudotvornog kipa Majke Božje Molvarske iz župne crkve u zavjetnu kapelicu.

Preporučimo se nebeskoj Majci da nas prihvati za ruka i podigne kako bismo imali otvoreno srce i razmatrali svijetli primjer koji nam je Gospodin ostavio te svakoga dana sličili Njoj, svojoj Majci.

Čudotvorni kip Majke Božje Molvarske čuva se u ovoj kapelici i vjernici ga o svetkovini Uznesenja BDM na nebo u procesiji svečano prenose u župnu crkvu. Marija je u pohodu rođakinji Elizabeti bila hodočasnica. Pod svojim srcem nosila je Isusa Krista. Možemo reći da i danas Majka crkve prati svoju djecu na putu vjere, hodočasti s nama i čuva nas koji dolazimo u ovo Njezino svetište. Vjernici već nekoliko stoljeća hodočaste u Molve a danas dolazeći Majci utiru hodočasničke staze na Putu sv. Jakova – Camino Podravina i Marijanskog zavjeta za Domovinu. Sve hodočasnike preporučamo zagovoru naše nebeske Majke Božje Molvarske.

Foto: Tanja Maleš

Skip to content