Blagoslov temelja Doma za osobe starije dobi ,,Punina života”

OBJAVLJENO:

Duhovski ponedjeljak u našoj župi svečano je proslavljen euharistijskim slavljem u 11.00 sati koje je predslavio mons. Josip Mrzljak, biskup u miru. U koncelebraciji su bili o. Martin Jaković, vikar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca i gvardijan u Splitu, o. Đuro Hontić, gvardijan u Puli, o. Josip Petonjić, definitor i gvardijan u Zagrebu, Matija Berljak, profesor emeritus, preč. Tomislav Antekolović, Marijan Kovačić, župnika u Virju, Damir Slamek, župnik u Novom Virju, Miro Denac, župnik u Donji Mosti, o. Miroslav Štuban i o. Zdravko Tuba, gvardijan i čuvar svetišta.

Uz prisutne vjernike i hodočasnike na svetoj su misi bili i predstavnici civilne vlasti Koprivničko-križevačke županije i Općine Molve.

U svojoj je propovijedi biskup podsjetio na Marijine blagdane i Njezinu neodvojivost od Isusa. Kada slavimo Mariju i promatramo Njezin život slavimo i promatramo i Isusov život. Bili su zajedno u svim trenucima života kao što i svaka majka u obitelji prati svoju djecu. Poput Marije i mi trebamo biti uvijek otvoreni Božjoj riječi, to je poruka Duhova. Marija je Majka Crkve. Marija i dalje prati djelo svojega Sina. Biti otvoreni poticajima koje Marija daje poput onih koje je dala u Fatimi, Lurdu te ih pomoću Duha Svetoga razumjeti. Truditi se razumjeti ono što Bog govori danas nama”, riječi su i poticaji koje je biskup uputio svima prisutnima.

Nakon svete mise slijedio je blagoslov temelja Doma za osobe starije dobi ,,Punina života”. Temelje je blagoslovio mons. Josip Mrzljak te je položio Povelju blagoslova u same temelje.

Euharistijskom slavlju prethodila je konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt a sudjelovali  su načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan, dožupan Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, predstavnik izvođača radova Mirko Habijanec, pročelnik Upravnog odbora za financije, proračun i javne nabave Darko Masnec i gvardijan i župnik molvarskog samostana Zdravko Tuba. „Problem usamljenosti bio je poticaj da naš samostan prihvati novu granu djelatnosti i socijalnu dimenziju za naše članove zajednice. Zahvaljujem svim partnerima na projektu što su prepoznali važnost ovog projekta i dali nam podršku u njegovoj realizaciji. Naši bližnji će kroz ovaj program dnevnog boravka dobiti novi sustav u kojem se neće osjećati sami i napušteni već će kroz zajedništvo osjetiti dostojanstvo života“, rekao je o. Zdravko Tuba, gvardijan i voditelj projekta.

Skip to content