Otvorena hodočasnička 2022. godina

OBJAVLJENO:

U našoj je Župi Uznesenja BDM na Uskrsni ponedjeljak otvorena hodočasnička 2022. godina. Središnje euharistijsko slavlje u 11.00 sati predslavio je prečasni Anđelko Košćak, biskupski vikar za kler Varaždinske biskupije uz koncelebraciju o. Miljenka Hontića, provincijalnog ministra Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca i o. Zdravka Tube, gvardijana i čuvara svetišta. Propovjednik je istaknuo da se u prvom danu po Uskrsu, o otvorenju hodočasničke godine, nalazimo u podravskoj katedrali u Marijinu svetištu gdje uključujemo u svoje molitve sve vjernike i hodočasnike koji će kao djeca tijekom ove godine dolaziti Majci Božjoj.

Euharistijsko slavlje u 9.00 sati kod zavjetne kapelice Majke Božje Molvarske predslavio je o. Đuro Hontić, gvardijan u Puli uz koncelebraciju o. Martina Jakovića, vikara provincije i gvardijana u Splitu i o. Miroslava Štubana, župnog vikara.

U ovom smo euharistijskom slavlju Gospodinu preporučili potrebe svih Marijinih štovatelja moleći svakom čovjeku hrabrost u življenju radosne vijesti u današnjem vremenu. Marija Majka i nada svih vjernika neka čuva i prati one koji se utječu Njoj u zagovor. Svim hodočasnicima želimo dobrodošlicu u Marijino svetište.

Skip to content