POTPISAN UGOVOR ZA IZGRADNJU DOMA ZA OSOBE STARIJE DOBI ,,PUNINA ŽIVOTA”

OBJAVLJENO:

Nakon provedenog postupka javne nabave za predmet “IZGRADNJA – radovi izgradnje građevine za cjelodnevni boravak u svrhu procesa deinstitucionalizacije korisnika socijalnih usluga u zajednici”, danas je u Općini Molve potpisan Ugovor o nabavi radova objekta Punina života. Projekt u vrijednosti 10.210.415,36 kuna milijuna kuna sufinanciran je 100 % iz fondova Europske unije. Ugovor su potpisali: uime nositelja projekta Samostana Uznesenja BDM Molve o. Zdravko Tuba, uime izvođača radova, Bistra d.o.o. Đurđevac gosp. Krešimir Habijanec i uime vršitelja nadzora projekta, Petgrad d.o.o. gosp. Vedran Petrović.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su gosp. Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, gosp. Ratimir Ljubić zamjenik župana, gosp. Zdravko Ivančan, načelnik općine Molve i gosp. Zdravko Tuba, predsjednik vijeća općine Molve. Partneri na projektu Punina života su Općina Molve i Koprivničko-križevačka županija.

Na zemljištu u blizini župne crkve Uznesenja BDM i Duhovno-pastoralnog centara ,,Oaza Bezgrešne” projekt obuhvaća izgradnju doma za starije osobe s dnevnim boravkom. Radovi na izgradnji kreću tijekom travnja ove godine, a nakon izgradnje mještanima treće dobi ponudit će se raznovrstan sadržaj aktivnosti, od kreativnih i edukativnih do rekreacijskih radionica, kao i korištenje vrta za uzgoj cvijeća, voća, povrća i ljekovitog bilja. Završetak radova očekuje se sredinom lipnja 2023. godine.

Realizacijom projekta Punina života ostvarit će se cilj promicanja socijalne uključenosti i smanjenje nejednakosti kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici kroz ovakav razvoj socijalne infrastrukture. Omogućit će se aktivno starenje osoba koje u ovim modernim vremenima prolaze kroz proces izolacije i doživljavaju osjećaj usamljenosti.

Načelnik Općine gosp. Zdravko Ivančan zahvalio je Županiji na podršci i suradnji na EU projektima koji su od velike važnosti za cijelu regiju i lokalnu zajednicu. Uz zahvalnost Bogu i Bezgrešnoj gvardijan samostana zahvalio je gosp. Zdravku Ivančanu, načelniku Općine, gosp. Darku Korenu, Koprivničko-križevačkom županu i gosp. Ratimiru Ljubiću zamjeniku župana.

Zazivamo Božji blagoslov i zagovor Bezgrešne na uspjeh i izgradnju projekta Punina života na izvođače radova i gosp. Krešimira te nadzornog inženjera gosp. Vedrana. Zahvaljujemo Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske i Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje projekta.



Foto: facebook Općine Molve

Skip to content