Otvoren 8. Salon vjerske fotografije

OBJAVLJENO:

U Molvama je, 9. listopada 2021. godine, otvoren 8. Salon vjerske fotografije na temu Žena majka i vjera. Svečanost je započela molitvom svete krunice u 17.30 sati. Slijedila je sveta misa u 18.00 sati koju je predslavio župnik o. Zdravko Tuba. U 19.00 sati svečano je otvorena izložba fotografija u župnoj dvorani dr. Juraja Mađerca.  

U svom je govoru o. Zdravko istaknuo: ,,Svu ljepotu koje ljudsko oko i srca zapažaju daruje nam Bog, naš Stvoritelj. Stvoreno je odraz ljepote onoga što nas čeka u Nebeskom Kraljevstvu, onoga o čemu nam Bog progovara: ,,Što oko ne vidje, i uho ne ču, i u srce čovječje ne uđe, to pripraviBog onima koji ga ljube” (1 Kor 2,9).

Njegov dar je Bezgrešna, najljepši Njegov dar! Nju anđeo poziva na radost jer je puna ljepote, puna je Boga u sebi. Da, Marija je pozvana radovati se jer je ispunjena ljepotom, ispunjena je Lijepim, najljepšim od ljudskih sinova (usp. Ps 45,2). Bezgrešna nas uči promatrati svijet upravo onakvim kakvim ga je Bog stvorio: beskrajno lijepim u čovjeku otvorenom i predanom Njemu, u prirodi, u svemu stvorenome. Ovako promatrati život vjerujemo da je sv. Maksimilijan M. Kolbe naučio od Bezgrešne, ovako živjeti život, živjeti ga uočavajući ono lijepo i dobro u svima i svemu što ga okružuje.

U ovoj godini kada slavimo 80. obljetnicu mučeništva sv. Maksimilijana M. Kolbea 8. Salon vjerske fotografije posvećujemo Bezgrešnoj, Onoj kojoj je Kolbe posvetio cijeli svoj život. Sve što jesmo i što imamo dar je Božji koji Njemu vraćamo predajući se u ruke Bezgrešne.

Postav izloženih radova 8. Salona vjerske fotografije obuhvaća fotografije koje obilježavaju proslave blagdana i svetkovina u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije od 9. rujna 2020. do 8. rujna 2021. godine.

Na otvorenju izložbe sudjelovali su domaći vjernici, članovi župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća. Svečanost otvorenja izložbe uljepšao je svojim glazbenim programom zbor mladih iz župe.

Skip to content