MARIJA FEST – MOLVE 2021.

OBJAVLJENO:

Tradicionalni Marijanski hodočasnički dan mladih Varaždinske biskupije Marija fest – Molve održan je u nedjelju 10. 10. 2021. godine u našoj Župi Uznesenja BDM u Molvama. Organizatori susreta i ove su godine bili Nacionalni centar Udruge Vojske Bezgrešne, Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije i Župa Molve. Ovogodišnji Marija fest odvijao se na temu ,,Točno u sridu”.

Program je započeo svečanim ulaskom u molvarsku crkvu. Slijedila je kateheza vlč. Tihomira Koseca, povjerenika za mlade Varaždinske biskupije i svjedočanstvo sestara Halužan te rad u skupinama. Sudjelovanjem u sakramentu svete ispovijedi mladi su se pripremili za euharistijsko slavlje koje je predslavio vlč. Tihomir Kosec, uz koncelebraciju vlč. Damira Slameka i o. Zdravka Tube, župnika i čuvara ovoga Marijina svetišta.

Velečasni je u svojoj propovijedi istaknuo, s obzirom na bogataša, da ne može ostvariti pravo prijateljstvo jer mnogi se bogataša drže iz koristoljublja. Prijateljstvo se stječe na temelju onoga što jesi, a ne što imaš. Proći kroz iglene ušice znači odbaciti ono što nas sputava i ući na uska vrata koja vode u život vječni. Bogatstvo je gubljenje u mnogočemu a prolazak kroz iglene ušice pronalazak u bitnome svrsi vlastitoga života. Mladima je to poruka da Boga upoznaju, uzljube i u nebo dođu. Stvorivši ih i pogodivši na svoju sliku, osposobio ih je za spasenje.

Susret mladih Varaždinske biskupije, Marija fest – Molve 2021., završen je euharistijskim klanjanjem koje su pjevanjem animirale sestre Halužan. Slavljenjem Gospodina mladi su zahvalili Gospodinu na ovom danu, darovanosti jednih drugima i daru života kojim ih je Bog obdario te pozvao u zajedništvo življenja života s Njim.

Skip to content