Proslavljen blagdan Rođenja BDM, Mala Gospa

OBJAVLJENO:

U našoj je župi, 8. 9. 2021., proslavljen blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije. Duhovni program započeo je u 10.30 sati u župnoj crkvi molitvom krunice i procesijom do zavjetne kapelice Majke Božje Molvarske. Čudotvorni kip Majke Božje Molvarske, koji je od Velike Gospe bio u župnoj crkvi, u svečanoj je procesiji vraćen u zavjetnu kapelicu. Euharistijsko slavlje, na vanjskom dijelu svetišta kod zavjetne kapelice, predslavio je u 11.00 sati vlč. Nikola Tomašević iz Koprivnice uz koncelebraciju župnika i čuvara svetišta o. Zdravka Tube.

U svojoj je propovijedi vlč. Tomašević istaknuo: ,,Ne boj se uzeti Mariju k sebi, poticaj je sv. Josipu ali i svima nama. Zašto se ne trebamo bojati uzeti Mariju k sebi? Jer je Marija vjerna, dobra, što radi nije za Nju nego je za nas, za to da Bog djeluje u našim životima. ‘Tko Mariju ljubi taj se ne gubi.’ Marija nam je pomoć i Marija nam je primjer. Zato ne boj se uzeti Mariju k sebi.”

U procesiji i na svetoj misi sudjelovala su djeca iz škole s učiteljima i roditeljima moleći Marijinu zaštitu, blizinu Duha Svetoga te Božji blagoslov u školskoj godini koja je pred njima. U svečanom euharistijskom slavlju sudjelovali su, također, domaći vjernici i svi koji su sami hodočastili svojoj Majci o blagdanu Njezina rođenja.

Neka Marija, Majka Božja Molvarska svojim majčinskim zagovorom prati i čuva djecu, učenike i roditelje te sve koji joj se utječu u zagovor!

Foto: Đuro Grčić

Skip to content