Duhovski ponedjeljak

OBJAVLJENO:

Proslavili smo blagdan Blažene Djevice Marije Majke Crkve, Duhovski ponedjeljak, 24. 5. 2021. godine. Euharistijsko slavlje u 11.00 sati predslavio je o. Martin Jaković, gvardijan u Splitu, a u koncelebraciji su bili o. Đuro Hontić, gvardijan u Puli, o. Miljenko Hontić, gvardijan u Vinkovcima, vlč. Damir Slamek, župnik u Novom Virju i o. Zdravko Tuba, župnik i čuvar svetišta. U svojoj je propovijedi o. Martin progovorio o svečanom slavlje ,,svete Euharistije koja bi uvijek trebala biti svečano slavlje upravo zbog toga što se u njoj susreće čovjek sa svojim Bogom, što se susreće preko onih koji su na ovoj zemlji ostavili jedan najljepši i najsnažniji trag koji nas uvijek nanovo želi obnoviti u vjeri, u vjeri da je Gospodin uvijek s nama, u vjeri da Gospodin želi u nama prepoznati onu ljubav koju nam je poklonio i u kojoj svjedočimo za istog Gospodina Isusa Krista. Danas sveta majka Crkva slavi blagdan Blažene Djevice Marije Majke Crkve. Majka Božja Molvarska – dok je promatramo ovdje pred oltarom možemo reći da svatko od nas prepoznaje susret s Njom od malih nogu, a onda i kroz život jer činjenica je da smo pred Njezinim likom stajali, klečali, molili da bismo prepoznali put svojeg života i da bismo odgovorili na Isusov poziv.” Da, u liku Majke koja je s nama i sa cijelom Crkvom otkrivamo put svojega života, put svoje vjere i predanja Gospodinu i s Njom kročimo kroz život. Ona je Majka koja nam daruje pouzdanje i koja nas štiti od svakoga straha. Utječemo joj se i danas i molimo Njezin zagovor.

Ovaj se dan u našoj Župi Uznesenja BDM svake godine slavi kao dan susreta svećenika, redovnika i redovnica iz župe i kao dan molitve i zahvale za duhovna zvanja.

Župa Uznesenja BDM Marije kroz svoju povijest dala je lijepi broj svojih sinova i kćeri, koji su prihvatili duhovni poziv da bi slijedili Krista kao svećenici, redovnici i redovnice.

Vjernici župe redovito kod euharistijskog slavlja mole: O, Presveto Srce Isusovo, uzore svećeničkog srca, podari nam svetih svećenika, redovnika i redovnica, osobito iz naše župe!

Vjerujemo da su duhovna zvanja plod njihove molitve i Božjega dara, i da će svi koje Bog poziva odgovoriti Njegovu pozivu. Marija Majka Crkve neka čuva i zagovara Crkvu i sve njezine sinove i kćeri.

Skip to content