Otvorenje 7. Salona vjerske fotografije

OBJAVLJENO:

U Molvama je, 17. listopada 2020. godine, otvoren 7. Salon vjerske fotografije na temu Žena majka i vjera. Svečanost je započela svetom misom u 18.00 sati koju je predslavio župnik o. Zdravko Tuba. Slijedilo je euharistijsko klanjanje i krunica Božjem milosrđu. U 19.30 sati svečano je otvorena izložba fotografija u župnoj dvorani dr. Juraja Mađerca.  

Izložbu je otvorio o. Zdravko Tuba. Prisutne je pozdravio i gospodin Zvonimir Ištvan koji postav Salona i njegovo održavanje prati od samih početaka.

Postav izloženih radova 7. Salona vjerske fotografije obuhvaća fotografije koje obilježavaju proslave blagdana i svetkovina u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije od 9. rujna 2019. do 8. rujna 2020. godine. Zbog pandemije koronavirusa i odredbi Stožera civilne zaštite Salon nije organiziran u uobičajenom obliku na kojem su do sada mogli sudjelovati svi zainteresirani. Ovaj 7. Salon vjerske fotografije prikazuje događaje u župnoj zajednici na kojima su sudjelovali župljani i hodočasnici koji su osobno dolazili u Marijino svetište.

U svom se govoru o. Zdravko osvrnuo na proteklu godinu: ,,Živjeli smo u vremenu obilježenom velikom neizvjesnošću, ispunjeno strahom, zatvoreni od svojih daljnjih poznanika i bližih susjeda. Površno gledano, živjeli smo ograničeni u kretanju i komunikaciji, sputani u razvijanju odnosa i u svakodnevnim vijestima koje kao da su željele sve, samo ne ohrabriti čovjeka. Gledano dublje, uz Majku koja je s nama, svjedoci smo susreta ispunjenih mirom i pouzdanjem koje nam je u tišini crkve, crkve na otvorenom, tišini srca, zajedništvu obiteljskog doma, ulijevala u srca naša nebeska Majka. Fotografije progovaraju o Božjoj ljubavi kojom nas neizmjerno ljubi, o onome što nam po Mariji daruje. Hvala Bogu i Bezgrešnoj!” Ujedno, o. Zdravko je uputio i zahvalu: ,,Zahvaljujem svima koji su fotoaparatom zabilježili ove događaje: Tanji Maleš, Sofiji Paša, Valentinu Belaviću, Dinku Borozanu i Đuri Grčiću. Zahvaljujem Ivanu Savićeviću Podgajskom za pripremu fotografija i grafičko oblikovanje tiskanog materijala. Zahvaljujem Danijelu Domitroviću i Zvonimiru Ištvanu na uređenju i postavi izložbe. Svakom posjetitelju želim blagoslovljen trenutak promatranja i otkrivanja ljepote Božjega djela.”

Na otvorenju izložbe sudjelovali su domaći vjernici, članovi župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća, novoizabrani i oni koji su prethodnih godina kao članovi vijeća sudjelovali u životu župne zajednice. Svečanost otvorenja izložbe uljepšao je svojim glazbenim programom zbor mladih iz župe.

Skip to content