25. obljetnica svećeničkog ređenja

OBJAVLJENO:

Euharistijskim slavljem u 9.00 sati, 5. srpnja 2020., kod zavjetne kapelice Majke Božje Molvarske naš je o. Miroslav Štuban proslavio 25 godina svećeništva. U koncelebraciji su bili o. Nikola Rožanković, propovjednik i o. Zdravko Tuba, župnik. U propovijedi je o. Nikola istaknuo: ,,Danas naš brat, svećenik Miroslav slavi 25 godina kako je svećenik. U jednom životu to nije malo, tako ni u životu patra Miroslava. U svojem je životu bio u Šibeniku, Puli, Zagrebu i sada je ovdje s vama da vam daje Isusa, da vam daje Njega koji je Put, Istina i Život kako bi živjeli blagoslov Božji.”

Provincijal o. Josip Blažević uputio je svoju pisanu čestitku u kojoj ističe: ,, Službu provincijala primio sam se sa strahom pred nedozrelošću za nju, ali ipak s povjerenjem u Gospodina koji me na nju postavio. Kada sam se obratio Tebi sa zamolbom da li bi se zbog novih potreba u provinciji premjestio u drugi samostan, Tvoj me je odgovor zadivio. U svome stilu si mi prišao i jednostavno rekao: „Josipe, ja svoje zavjete neću pogaziti.“ I time je naš razgovor bio zaključen. A moja vjera u Božju milost u Tebi osnažena. Poštovani i dragi o. Miroslave, to je tek jedan od razloga radi kojega i ja danas o slavlju 25. godišnjice Tvoga svećeništva s Isusom kličem: „Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima.“ (Mt 11,25). Malenost o kojoj govori današnje evanđelje obilježila je Tvojih prvih 25 godina svećeničkog služenja, od ispovjedaonice i propovjedaonice, do učionice i bolnice, od Pule i Šibenika, do Zagreba i Molvi. U malenosti i samozatajnosti koja govori glasnije od riječi.

U ime naše provincije, i moje osobno ime, izvoli primiti iskrene čestitke za Tvoj Srebrni jubilej, a zagovor sv. Jeronima, zaštitnika naše provincije, čiji Jubilej 1600 godina njegove smrti također slavimo ove godine, neka Te i dalje prati na Tvome svećeničkom i redovničkom putu suoblikovanjaIsusu Kristu, Velikom Svećeniku.”

Dragi naš o. Miroslave, čestitamo ti i neka te zagovor Majke Božje Molvarske prati u tvom svakodnevnom hodu i predanju po sakramentu svetoga reda!

Skip to content