Obnova bračnih obećanja u okrilju Bezgrešne

OBJAVLJENO:

Presveto Trojstvo praslika je obiteljskog života u ljubavi predanja i darivanja života onih koji su mu otvoreni. U Marijinu svetištu u Molvama obnovili su posvetu života Bezgrešnoj i svoje bračno obećanje o 10. godišnjici braka supružnici Dijana i Tomislav Šmidlehner, roditelji prekrasnih pet djevojčica. Ljepotu svojega obiteljskog zajedništva i života u vjeri dijele sa svima nama svjedočeći nam o svojem svakodnevnom životu. Bogu hvala i hvala nebeskoj Majci za njihovu obitelj, vjeru i otvorenost životu.

O 10. godišnjici braka došli ste obnoviti bračno obećanje u Marijino svetište u Molve, kako ste se na to odluči?

Naše upoznavanje se dogodilo po zagovoru Majke Božje od Kamenitih vrata, nakon moga zavjeta od godinu dana da ću Gospi u čast svaki mjesec davati svetu misu da mi Marija nađe muža. Jedna prijateljica se molila Djetetu Isusu, a druga sv. Josipu. Tako da je naše upoznavanje izmolila Sveta obitelj,a upoznavanje se dogodilo pri kraju zavjeta. I suprug se  molio Mariji da mu nađe ženu. Kako se približavala  naša 10. godišnjica, a po primjeru jednog bračnog para i mi smo poželjeli obnoviti naše bračno obećanje i zamoliti Svetu obitelj, posebno Mariju, da i dalje čuva naš brak i našu obitelj. Vjenčao nas je o. Zdravko Tuba te smo odlučiliu svetištu Majke Božje Molvarske obnoviti bračno obećanje i zamoliti blagoslov za našu obitelj, baš na svetkovinu Presvetog Trojstva.

Sa suprugom imate pet djevojčica, što vam je najvažnije u obiteljskom zajedništvu?

U obiteljskom zajedništvu najvažnija nam je ljubav i vjera u Boga. Sve smo na tom temelju počeli i graditi. Važno nam je da smo što više zajedno i da djeca što više vremena provode s nama roditeljima. Što manje igračaka, a više roditeljske pažnje i igre s djecom. Želimo da se uvijek s radošću sjete svojega djetinjstva.

Veliki je izazov živjeti u bračnom zajedništvu u današnjem svijetu.Što je temelj vašega bračnog zajedništva, što je ono što čuvate kao dragocjeni biser za koji se isplati sve drugo ostaviti?

Bog je tako velik da Mu se isplati darovati sav svoj život, kaže sveta Terezija Avilska. U tom zajedništvu kada imamo za cilj Nebo i kada se trudimo da se u svojoj svakodnevnici odričemo sebe da bi služili jedno drugome i djeci: da dajemo bez da očekujemo nešto za uzvrat,da dajemo bez plaće, da u igri, razgovorima, obavezama recimo oko škole, kuhanju, pranju rublja, čišćenju, služenju u bolesti, noćnim dizanjima(recimo ako je dijete bolesno, ili ako ih je više bolesno) i brigom, svakodnevnim poslovima… To je blago, to je Isusov put,jer On je rekao da je došao da služi, a ne da me služe. I to nam daje radost, veliku radost.

Što vam je najvažnije u odgoju vaših djevojčica i što želite da ponesu u život?

Najvažnije za odgoj naših djevojčica je da im pružimo ljubav, prijateljski oslonac, radost i da im ostavimo vjeru. Ništa ne znači materijalno, ako se djeci ne prenese vjera u Boga. Samo Bog daje ljubav, radost i mir. Važno nam je da budu duhovno zdrave. Dok sam bila trudnica, posvetili smo naše djevojčice Mariji,njihove živote i posvetili ih Njoj. To činimo i dalje, posebno u odgoju zahvaljujem, ali i molim da ih Marija odgaja. Molim se i don Boscu koji se brinuo za toliko mladih s blagošću i molitvom. Blagoslivljamo djecu, sve ljude s kojima se družimo i na sva mjesta gdje djeca idu. Tako kaže pokojni pater Ivančić, onda nema straha da će djeca upasti u loše društvo. Mogu biti pokraj toga, ali im se ništa neće dogoditi. Velika radost je za roditelja kada vidi da mu je dijete sretno i da ono što smo im godinama usađivali i pokazivali svojim primjerom to prihvate i budu sretne i uspješne, na dobrom i pravom putu, uvijek s Bogom i Marijom na prvom mjestu. Unamo: ,,Tko Mariju ljubi, taj se ne gubi!”

Dijana i Tomislav s djecom – Marijom, Klarom, Frankom, Ritom i Lucijom

Skip to content