Pobožnost u čast Bezgrešnom Srcu Marijinu

OBJAVLJENO:

U našoj Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije započeli smo, 2. svibnja 2020. godine, pobožnost Pet prvih subota u čast Bezgrešnom Srcu Marijinu. Duhovni program započeo je molitvom svete krunice u 18.30 sati. Euharistijsko slavlje u 19.00 sati predslavio je o. Zdravko Tuba, župnik, nakon kojega je bilo euharistijsko klanjanje. Uz župljane prisutni su bili i hodočasnici iz okolnih župa i mjesta. Zbog situacije u kojoj se nalazimo nisu bili u mogućnosti doći članovi Vojske Bezgrešne južnog dijela Hrvatske. Ipak, duhom možemo biti uz Majku, možemo joj se preporučiti u zagovor u crkvi koja nam je bliža te tako sudjelovati u pobožnosti.

U ovoj prvoj suboti u svibnju obnovili smo svoju posvetu Bezgrešnom Srcu Marijinu, obnovili smo svoju ,,prvu ljubav”, vraćajući se Bogu i Njegovoj ljubavi po predanju Bezgrešnom Srcu naše nebeske Majke. Bezgrešna je Majka našega Spasitelja, Majka koja najbolje poznaje svoju djecu, koja najbolje zna što je svakom djetetu potrebno.

Bezgrešna je Majka ljubavi, uz Nju se ne poznaje strah, ona nudi pouzdanje koje vraća izvoru Života. Majka nas poziva na obnovu srca, obnovu života. Dok razmišljamo o događajima u Fatimi, molimo za obnovu svojega srca, svoje ljubavi i predanja Bogu po svojoj Majci Mariji.

Gospodin nas po svojoj Majci poziva na posvetu srca, života i obitelji Marijinu Bezgrešnom Srcu. Svakodnevno molimo za preporučene nam nakane, za potrebe koje su stavljene pred nas u spomenutim ukazanjima, a potiču nas na život blizine s Marijom, predanje i posvetu Njoj.

Foto: Tanja Maleš

Skip to content