Otvorena hodočasnička 2020. godina

OBJAVLJENO:

U uskrsnoj radosti, na Uskrsni ponedjeljak, 13. travnja 2020. godine, u Marijinu svetištu u Molvama, otvorena je hodočasnička 2020. godina. Euharistijsko slavlje bez naroda, prema Odredbi biskupa Hrvatske biskupske konferencije u vezi sa sprečavanjem širenja bolesti COVID-19, ali po nakanama i u molitvi za sve hodočasnike i vjernike koji će ove godine pohoditi Marijino svetište, predslavio je o. Zdravko Tuba, nacionalni asistent udruge MI – Vojske Bezgrešne, župnik i čuvar svetišta.

Iako može zvučati paradoksalno otvoriti vrata hodočasnicima koji ne mogu doći i premda danas ne možemo tijelom hodočastiti, ali doći će ubrzo i onaj dan, rođendan Crkve, kada ćemo moći biti uz našu nebesku Majku te imati priliku zahvaliti za život i zdravlje te joj se preporučiti u zagovor. Do tada, i uvijek, za sve su otvorena vrata crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama u kojoj boravi živi Isus. Svakodnevno vas u molitvi nosimo pred lice Božje i lik naše nebeske Majke. Danas možemo hodočastiti dušom i srcem, mislima i molitvom, željom i potrebom, zahvalom… Moguće je to i ostvarivo jer je naša Majka s nama. Ona želi okupiti nas, svoju djecu, u molitvi krunice u našim obiteljima. Prisjetimo se da nije napustila apostole koji su se zatvorili u dvorani, bila je s njima, hrabrila ih, pripremala za susret sa svojim Sinom, živim, uskrslim. Ona i nas poziva da se u duhu uputimo u Njezino svetište, u ruke joj stavimo sve što nam je na srcu kako bi nam izmolila milost vjere u Uskrsloga, predanje Njemu koji je Put, Istina i Život. U osobnoj i obiteljskoj molitvi krunice pod zaštitu Blažene Djevice Marije uključimo svoje članove obitelji, a posebno bolesne i one koji se brinu o bolesnicima i potrebitima.

S ovim pouzdanjem i povjerenjem otvaramo novu hodočasničku 2020. godinu u kojoj slavimo 550 godina od nastanka čudotvornog kipa Majke Božje Molvarske, Majke uz koju nema straha, Majke koja daje snagu, Majke koja je to činila sve ove godine i stoljeća u dragoj nam Podravini, u Njezinu, nama milom svetištu. Marija nas dovodi k Isusu a Njemu možemo prići s povjerenjem jer nas poziva k sebi kao Prijatelj. Gospodinu koji je živ i koji je uskrsnuo možemo reći što nam je na srcu, duši, tijelu, što je s našim obiteljima, prijateljima, župom, domovinom… Možemo Mu reći jer je s nama, jer nas sluša, zanimaju Ga naši životi. Možemo svakoga dana hodočastiti Isusu, Gospodinu, Gospodaru neba i zemlje u čijoj su ruci prostranstva, životi nas ljudi koje je svojom smrću i uskrsnućem otkupio i za koje uzlazi Ocu. On nam govori: ,,Mir vama.” Primimo mir, živimo u miru osnaženi s pouzdanjem i povjerenjem te Mu uzvratimo poput Tome: ,,Gospodin moj i Bog moj!” Stavimo se u Njegove ruke po rukama nebeske Majke koja nas zagovara, brine se za nas i nikada ne zaboravlja svoju djecu. Vjerujmo i objavimo ovu radosnu vijest svojim bližnjima. U ovom duhu slavimo Uskrs i radujmo se u Vazmenoj osmini slaveći Isusovu pobjedu. Blagoslovljen Uskrs!                     

Skip to content