Dođite, poklonimo se Gospodinu

OBJAVLJENO:

Predragi župljani! Žalost će se vaša u radost pretvoriti! Dođite, u svojoj osobnoj molitvi budimo u Crkvi uz Isusa prisutna u Presvetom Oltarskom Sakramentu i našu nebesku Majku Božju Molvarsku. Crkva je otvorena svakoga dana od 9.00 sati a u 15.00 je izloženo Presveto Otajstvo.

Draga djeco i mladi, dragi vjernici! Želja mi je na ljeto nas vidjeti sa žuljavim koljenima. Kleknimo i klečimo! Vrijeme je kada možemo otkriti Božje dijete u sebi. Svatko od nas to u sebi nosi. Bog danas duhovnu kuću gradi. Vrijeme je da se i graditelji pomuče. Učinimo ono što možemo. A puno toga možemo. Toliko duhovnog materijala, molitava i svjedočanstava ponuđeno nam je na katoličkim portalima, Hrvatskom katoličkom radiju, HRT 3, Laudato TV, facebooku: Marijino svetište Molve.

Svijet se zaustavlja. Ovo je prilika usred krize. Jedna je od pozitivnih stvari da su obitelji opet zajedno. Iz ovoga se mogu izroditi predivne stvari. Obitelji mogu ojačati svoje odnose. Poruka je: Ne brinite se, Bog je s vama! Uživajte u obitelji, budite u miru, dobro jedite, odmorite se i napunite duhovnom snagom vjere. Danas kad je čovjek koji živi na zemaljskoj kugli ugrožen onda mnogi tu vide beznadni slučaj. Neki će reći: Tu više ništa ne možemo! Takvim izrazima umotavamo ljude u mrtvačka odijela dok se svuda ne proširi miris nevidljivog corona virusa. I ovdje se pita za našu vjeru u uskrsnuće i život. Velikim i malim djelima možemo potvrditi ono što govorimo u Vjerovanju: „Vjerujem u uskrsnuće mrtvih i život vječni.” Snagom Isusove Riječi iziđimo iz groba smrti, odmotajmo se, oslobodimo se povoja smrti i pođimo novim putem. Otkrijmo svi srca i ljudskost u sebi. Ne bojmo se za ekonomiju, građevine, privredu. Bit će svega, ako nas bude! Hoćemo li se moliti, slaviti Boga, ljubiti jedni druge, rađati, opraštati, pomagati, sve graditi iznova? Sada je čas!

Papa Franjo je izgovorio riječi Isusa Krista: „Što ste bojažljivi? Kako nemate vjere?“ I nastavio: „Gospodine, tvoja nas Riječ večeras pogađa i odnosi se na sve nas. U ovom našem svijetu, koji Ti ljubiš više no mi, grabili smo naprijed punom brzinom, osjećajući se snažno i sposobnima za sve. Vođeni pohlepom za profitom, pustili smo da nas stvari potpuno obuzmu i žurba omami. Nismo se zaustavili pred tvojim pozivima, nismo se probudili pred svjetskim planetarnim ratovima i nepravdama, nismo slušali krik siromaha i našega teško bolesnog planeta. Nastavili smo neustrašivo dalje misleći da ćemo uvijek ostati zdravi u jednom bolesnom svijetu.  Sada, dok smo u moru kojim bjesne valovi, zazivamo tebe: „Probudi se Gospodine!“.

Gospodine Isuse Kriste, Spasitelju i Otkupitelju naš, sada i ovdje, povezani u jedno, prihvaćamo Te za Gospodina i Kralja naše zemlje i posvećujemo sebe i svoju Domovinu tvojemu Presvetomu Srcu preko Bezgrješnoga Srca naše nebeske Majke Marije.

Molimo Te da vladaš nad nama i našom zemljom svojim Svetim Duhom u pravednosti, skladu i napretku koji se ostvaruju našom poslušnošću Božjim zapovijedima, poštovanjem života i moralnim življenjem prema Božjoj Riječi, koja je zapisana u Svetomu Pismu.

Razmatrajno riječi Svetoga Oca: https://ika.hkm.hr/novosti/sto-ste-bojazljivi-kako-nemate-vjere/

Neka vas, dragi župljani, štiti zagovor naše nebeske Majke Božje Molvarske koja je ljude u Podravini tijekom pet stoljeća moćno čuvala od raznih pošasti i bolesti. U molitvi žive krunice duhovno smo povezani. Mi vaši svećenici svakodnevno za vas molimo te prikazujemo žrtvu Kristove ljubavi, svetu misu po nakanama kako ste zapisali. Ne zaboravite puno vas volimo!  Molimo vas čuvajte sebe i svoje bližnje! Bog vas blagoslovio!

Skip to content