Marija Fest – Molve

OBJAVLJENO:

Tradicionalni Marijanski hodočasnički dan mladih Varaždinske biskupije Marija fest – Molve održan je u nedjelju 13. 10. 2019. u našoj Župi Uznesenja BDM. Organizatori susreta i ove su godine bili Nacionalni centar Udruge Vojske Bezgrešne i Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije. Ovogodišnji Marija fest odvijao se na temu ,,Poštuj oca i majku”, pa su svoja svjedočanstva s okupljenima podijelili bračni parovi Suzana i Mišo Džeko i Judita Havaić. Nakon rada u skupinama i igara na otvorenom na obližnjoj livadi nedaleko župne crkve, duhovni sadržaji za mlade u vidu ispita savjesti i svete ispovijedi, vodili su k vrhuncu dana, svetoj misi koju je predslavio mons. Josip Mrzljak, apostolski administrator Varaždinske biskupije. U zajedništvu s biskupom bili su vlč. Tihomir Kosec, povjerenik za mlade Varaždinske biskupije i o. Zdravko Tuba, te đakon o. Antun Radovanić. Prije početka svete mise srdačnu je dobrodošlicu svima zaželio o. Zdravko podsjetivši na tradiciju Marija festa koja traje od 2003. godine. U svojoj homiliji okupljenim vjernicima u molvarskoj crkvi, među kojima je bio velik broj mladih, biskup Josip Mrzljak je podsjetio na Dan zahvalnosti za Božja dobročinstva. Kazao je biskup da na poseban način razmišljamo i zahvaljujemo Bogu na svim plodovima zemlje.

Na kraju svete mise svim svećenicima i vjernicima na dolasku i pomoći oko organizacije Marija festa – Molve, zahvalio je o. Zdravko Tuba. Pjevanje na svetoj misi animirao je Zbor mladih Varaždinske biskupije. Nakon euharistijskog slavlja slijedilo je slavljenje i klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. Mladi su ostali u zajedništvu s Isusom gotovo sat i pol vremena. Kako su i sami rekli bio im je ovo poseban trenutak ovoga dana na kojem su neizmjerno zahvalni Gospodinu i organizatorima.

Više: https://www.biskupija-varazdinska.hr/vijesti/u-molvama-proslavljen-marijanski-hodocasnicki-dan-mladih-varazdinske-biskupije-marija-fest/40508

Skip to content