POBOŽNOST PET PRVIH SUBOTA U ČAST BEZGREŠNOG SRCA MARIJINA

OBJAVLJENO:

U našoj je župi, 4. 5. 2019., započela pobožnost pet prvih subota u čast Bezgrešnog Srca Marijina. Euharistijsko slavlje u 20.00 sati predslavio je župnik o. Zdravko Tuba a propovijedao je o. Stjepan Brčina.  Euharistiju i večernji duhovni program animirali su mladi iz Župe sv. Antuna Padovanskog iz Zagreba. Pobožnosti pet prvih subota pridružili su se i drugi hodočasnici koji su došli moliti zagovor Majke Božje Molvarske predajući joj svoje srce i sve koje nose u njemu.

Svečano smo proslavili i drugu u nizu od pet prvih subota u čast Bezgrešnog Srca Marijina. Euharistijsko slavlje, 1. 6. 2019. u 20.00 sati, predslavio je prečasni Josip Đurkan, župnik u Ludbregu. Euharistiju i večernji program (krunicu i klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu) animirao je župni zbor iz Ludbrega pod vodstvom s. Kristine Cenkovčan. Današnjem susretu s Gospodinom i Njegovom Majkom pridružili su se i hodočasnici koji su sami došli u Marijino svetište.

Treću u nizu od pet prvih subota u čast Bezgrešnog Srca Marijina proslavili smo u našoj župi 6. 7. 2019.  godine. Euharistijsko je slavlje, u 20.00 sati, predslavio vlč. Tihomir Kosec, župnik u Knegincu i povjerenika za pastoral mladih Varaždinske biskupije. U svojoj je propovijedi ukazao na Marijin drugačiji pogled na stvarnost svakodnevnog života jer je gledala s Isusom. Imala je čisto srce jer je u Njemu imala pravo b(B)ogatstvo. Radi toga nam treba Marija, da nas uči putu života čistim srcem prema Njezinom čistom Srcu. U Marijinom smo svetištu upravo radi toga… Liturgijsko je pjevanje animirao župni zbor iz Kneginca i mladi Varaždinske biskupije. U koncelebraciji je bio o. Zdravko Tuba, domaći župnik, koji je vodio euharistijsko klanjanje. Večernji duhovni program započeo je molitvom krunice, molitvom Mariji da sve prisutne i sve za koje molimo Marija približi Srcu svojega Sina po Srcu svojemu.

Četvrtu u nizu od pet prvih subota u čast Bezgrešnog Srca Marijina proslavili smo 3. 8. 2019. godine. Euharistijsko je slavlje u 20.00 sati predslavio vlč. Marko Rac, župnik u Đurđevcu uz koncelebraciju domaćeg župnika o. Zdravka Tube.  Liturgijsko je pjevanje animirao župni zbor iz Đurđevca. Molitvi svete krunice, euharistiji i klanjanju Presvetom oltarskom sakramentu pridružili su se, uz animatore programa i domaće vjernike, i hodočasnici koji su sami došli u Marijino svetište.

Proslavili smo, 7. 9. 2019., petu u nizu od pet prvih subota u čast Bezgrešnog Srca Marijina. Duhovni je program započeo molitvom krunice u 19.30 sati. Euharistijsko slavlje u 20.00 sati predslavio je vlč. Davor Šumandl uz koncelebraciju vlč. Darija Levanića i o. Zdravka Tube. Liturgijsko je pjevanje animirao zbor Župe bl. Alojzija Stepinca iz Koprivnice. U svojoj je propovijedi vlč. Davor Šumandl približio vjernicima život sv. Marka Križevčanina istaknuvši kako nas Gospodin šalje uvijek tamo gdje smo najpotrebniji. Ujedno je istaknuo kako kao hodočasnici dolazimo u ovo Marijino svetište kako bismo po zagovoru Majke Božje primili prave vrijednosti za svoj život da u konačnici ne propadne nego se ispuni. Tako pod Marijinom zaštitom možemo živjeti svoje predanje tamo gdje živimo i gdje smo poslani živjeti i svjedočiti svoju vjeru, kršćanske vrijednosti… U molitvenom zajedništvu koje je nastavljeno nakon euharistijskog slavlja klanjanjem Presvetom oltarskom sakramentu zahvalili smo Gospodinu za darovane nam milosti te se preporučili zagovoru naše nebeske Majke stavljajući u Njezino Bezgrešno Srce sve naše potrebe i molitve.

https://www.zupa-molve.com/najava/pet-prvih-subota-cast-bezgresnog-srca-marijina/

Skip to content