NEDJELJA SRPNJICA

OBJAVLJENO:

Proslavili smo prvu nedjelju u mjesecu srpnju, nedjelju Srpnjicu, ove godine 7. srpnja po 119. put. Hvala Gospodinu na predivnoj nedjelji koju slavimo Njemu u čast i zahvalu spominjući se prijenosa kipa Majke Božje Molvarske u Zavjetnu kapelicu.

Svečano euharistijsko slavlje u župnoj crkvi u 11.00 sati predslavio je p. Marko Dokoza, dominikanac. U svojoj je propovijedi predslavitelj progovorio o zapisanoj Božjoj riječi u Svetom pismu tumačeći evanđelje od zadnje pročitane rečenice: ,,Ali ne radujte se što vam se duhovi pokoravaju, nego radujte se što su vam imena zapisana na nebesima.” Smisao našeg dolaska na svetu misu, ispovijed… je prispjeti u kraljevstvo nebesko u koje se dolazi korak po korak kroz činjenje ,,čuda” koja se događaju svaki put kad pomognemo svojem bližnjemu… Spasenje počinje u molitvi Bogu pred kojim se jedino kleči i kojemu se jedino klanja, istaknuo je p. Marko Dokoza u svojoj propovijedi. Liturgijsko je pjevanje animirao župni zbor iz Župe Kraljice Krunice iz Zagreba pod vodstvom brata Bonifacija Franje.

U župi su sbile još dvije svete mise. Svetu misu u 9.00 sati predslavio je o Miroslav Štuban. Na vanjskom dijelu svetišta kod kapelice Majke Božje Molvarske okupili su se vjernici moleći Marijin zagovor. U župnoj je crkvi slavljena i večernja sveta misa u 19.00 sati koju je predslavio o. Zdravko Tuba.

Skip to content