MOLVE – PRIDRUŽUJEMO SE MARIJANSKOM ZAVJETU ZA DOMOVINU

OBJAVLJENO:

Svi ljudi dobre volje mogu se uključiti nacionalnom hodočašću priključnom rutom IZ SRCA PODRAVINE I MARIJINA SVETIŠTA U MOLVAMA dionicom: Molve – Delovi – Koprivnički bregi – Koprivnica – Reka – Ludbreg.

Hod će započeti u ponedjeljak, 24. lipnja 2019. svetom misom u 7 sati u crkvi Uznesenja BDM u Molvama i krenuti prema župi Reka. Predviđeni vremenski plan hodočašća: Molve u 7 sati, Delovi kod kapelice u 9.30 sati, Miklinovec kod križa u 12 sati, Starigrad Koprivnica u 14 sati i dolazak do župne crkve Reka u 15 sati.

U utorak, 25. lipnja 2019. u 7 sati hodočasnici će nastaviti hod od crkve u župi Reka do svetišta Krvi Kristove u Ludbregu.

POZIVAMO sve ljude dobre volje, mlade i Hrvatske branitelje, da se pridruže jutarnjoj misi u Marijinom svetištu u Molvama a oni koji mogu tijekom hodočašća Podravske priključne rute. Pridonesimo i mi Podravci duhovnoj obnovi Hrvatskog naroda.

Radi organizacije hodočašća javite nam se u župni ured Molve ili broj tel. 048/892-103. Radujemo se Vašem sudjelovanju u zajedništvu!

MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU je hodočašće koje povezuje marijanska svetišta od istoka do juga Hrvatske. Cilj je molitvom i hodom očuvati kršćanske i temeljne vrijednosti naše Domovine, te zajedničkim hodom različitih generacija upoznati i promicati moralnu, kulturnu, prirodnu i povijesnu baštinu Hrvatskoga naroda.

Hodočasnička ruta kreće iz Osijeka preko našeg najistočnijeg svetišta sjeverne Hrvatske, Aljmaš, a završava na Srđu kod Dubrovnika. Cilj je na tom putu spojiti što veći broj važnijih svetišta, preko Zagreba, Rijeke, i Dalmacijom do posljednjeg odredišta u Dubrovačkoj biskupiji. Ruta hodočasničkog puta povezuje sva marijanska i ostala najznačajnija svetišta kroz Hrvatsku, s prolaskom i kroz Bosnu i Hercegovinu.

Svaku etapu prelazi druga skupina hodočasnika i prolazi unaprijed određenu rutu puta. Na glavnoj ruti matici, pridružene su priključne rute koje se s njom spajaju u najbližim svetištima. Glavna ruta premrežava cijelu Hrvatsku. Hodočasnički put, odnosno njegov glavni tok, dug je oko 1700 km, uz još 600 km priključnih ruta.

Žrtvu hoda i molitvu prikazujemo na slavu Bogu i preporuku Blaženoj Djevici Mariji po osobnim nakanama kao i naših dragih, posebno bolesnika. Molimo zajedno s onima s kojima dijelimo svakodnevnicu svoga zemaljskog hodočašća prema vječnosti.

https://www.marijanskizavjet.hr/

 

Skip to content