PROVINCIJSKI SUSRET MINISTRANATA – MOLVE

OBJAVLJENO:

Susret ministranata Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca održan je u Župi Uznesenja BDM u Molvama 25. svibnja 2019. godine. Na susretu su se okupili ministranti iz župa u kojima djeluju franjevci konventualci. Došli su sa svojim voditeljima svećenicima u Marijino svetište iz Zagreba, Pule, Splita, Vinkovaca, Siska i Molva. Susret je započeo procesijom od zavjetne kapelice Majke Božje Molvarske do župne crkve gdje je bilo svečano euharistijsko slavlje koje je predslavio o. Stjepan Brčina, magistar bogoslova i provincijski promicatelj duhovnih zvanja. U koncelebraciji su bili svećenici o. Đuro Hontić, o. Matija Antun Mandić, o. Filip Pušić, o. Ivan Marija Lotar, o. Zdravko Tuba i o. Josip Ivanović koji je i vodio program ovoga susreta ministranata. U propovijedi je o. Stjepan naglasio ljepotu dara ministrantskog služenja svećeniku, predstavniku samoga Krista, ljubav koju im Krist daruje i kojom ih okuplja oko euharistijskog stola.

Nakon euharistijskog slavlja program je nastavljen zajedničkim fotografiranjem u župnoj crkvi, podravskoj katedrali, i kvizom provjere ministrantskog znanja. U kvizu znanja pobijedila je skupina iz Vinkovaca, drugo mjesto su osvojili ministranti iz Molva i treće ministranti iz Pule. U pojedinačnom natjecanju starijih ministranata pobijedio je Lovro Krajina. Čestitamo!

Predah i zajedništvo blizine razigranih mladih ministranata nastavljeno je uz obiteljski stol i blagovanje pripremljene okrepe domaćina susreta. Sportska natjecanja doprinijela su izgradnji natjecateljskog duha koji priznaje poraz i prihvaća pobjedu te potiče kvalitetnu igru poštujući pravila i razvijajući profinjenost sportskog natjecateljskog programa. Pobjednici u nogometu su ministranti iz Molva, drugo su mjesto osvojili ministranti iz Splita i treće ministranti iz Vinkovaca. Svi su primili zaslužene nagrade: pehar, medalje, diplomu i uvijek dobrodošlo malo, ali lijepo iznenađenje.

Molitva koja je slijedila i okupljanje uz Gospodina i Njegovu Majku zbližilo je ministrante u postojanu i ustrajnu predanju povjerenog im poslanja ministrantskog djelovanja u župi u služenju svećeniku kod žrtvenog euharistijskog stola. Okrijepljeni nakon dana ispunjena bogatim programom, oko 17.00 sati, uputili su se puni dojmova svojim kućama.

Dan ispunjen radosnim susretom, zajedništvom s Gospodinom, Njegovom Majkom i jednih s drugima radost je organizatoru susreta, svećenicima koji su u njemu sudjelovali kao i samim domaćinima. Od srca hvala o. Josipu i o. Stjepanu za pripremu i vođenje susreta kao i vjernicima iz Župe Uznesenja BDM koji su svojim radom i prisutnošću doprinijeli ljepoti i radosti ministrantskog susreta.

Bogu hvala na ovome provincijskom susretu ministranata! Bezgrešna neka čuva i prati naše ministrante!

Skip to content