NEDJELJA DOBROGA PASTIRA

OBJAVLJENO:

Ovoga 12. 5. 2019. odzvanjaju nam riječi psalmiste: ,,Gospodin je pastir moj, ni u čem ja ne oskudijevam”. Slavimo nedjelju Dobroga Pastira, Majčin dan i Svjetski dan molitve za duhovna zvanja. U našoj je župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije svečanije i zbog prisutnosti o. Stjepana Brčine, magistra bogoslova i promicatelja duhovnih zvanja, i bogoslova naše Hrvatske provincije sv. Jeronima, franjevaca konventualaca.

Euharistijsko slavlje u u 10.00 sati predslavio je o. Zdravko Tuba, župnik uz koncelebraciju o. Stjepana i o. Miroslava Štubana. U prigodi molitve za duhovna zvanja o. Stjepan je u svojoj propovijedi istaknuo važnost molitve u prepoznavanju poziva, odgovoru Gospodinu na poziv i življenje poziva. Ujedno je svima prisutnima i televizijskim gledateljima postavio pitanje: ,,Na što tebe i mene, po imenu, Isus danas poziva?” Dok razmišljamo o Dobrom Pastiru odgovorit nam je i na ovo pitanje kako bi nam hod s Dobrim Pastirom bio siguran, kako bi prepoznavši možda svoje lutanje mogli uputiti korak povratka Pastiru koji nas traži, poziva…

Euharistijsko slavlje prenosila je Hrvatska radiotelevizija kojoj od srca zahvaljujemo što su u zajedništvu s vjernicima naše župe mogli biti i svi vjernici koji su preko televizijskih ekrana pratili euharistijsko slavlje. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u animiranju euharistije: bogoslovima i ministrantima za svečanu asistenciju, čitačima, pjevačima kao i vjernicima u narodnoj nošnji. Posebna hvala o. Stjepanu koji je s bogoslovima došao u našu župu. Hvala za svjedočenje radosnog pripadanja Gospodinu i putovanja s Njim ovozemaljskim stazama!

Molimo Gospodina Gospodara žetve za hrabrost odaziva onih koje poziva. Marija, naša nebeska Majka, neka prati mladiće i djevojke na putu osluškivanja Gospodinova glasa.

 

Skip to content