PUČKE MISIJE – MOLVE

OBJAVLJENO:

Svečanim euharistijskim slavljem i podjelom sakramenta Svete pričesti, u 9.00 sati u Repašu i u 11.00 sati u Molvama, 28. travnja 2019. godine, započele su pučke misije u našoj župi. Misionar o. Stjepan Brčina, OFM conv., ohrabrio je dvadeset i troje ovogodišnjih prvopričesnika da ustraju u susretima s Isusom koji je pod prilikom Kruha došao u njihova srca. Ujedno je uveo prisutne vjernike u program misija i potaknuo svojom riječju na hod s Gospodinom u tjednu koji je darovan vjernicima župe kao poseban dar Božje ljubavi i Njegova milosrđa. Na duhovnom programu za srednjoškolce, krizmanike i studente okupili su se, u 16.00 sati u župnoj dvorani, mladi spremni čuti što im Gospodin po misionaru progovara.

Duhovni je program svakodnevno nakon svete mise u 19.00 sati obuhvaćao misionarev duhovni nagovor, molitvu krunice i klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu. Prva dva dana program je bio u crkvi u Repašu, a ostale dane u župnoj crkvi u Molvama.

Misionar je sa župnikom o. Zdravkom Tubom sudjelovao, 30. travnja 2019., u radio emisiji Radio Đurđevca u kojoj je upoznao slušaljete s bogatstvom koje Gospodin daruje svakom otvorenom srcu po pučkim misijama. Ujedno, o. Zdravko je upoznao slušatelje i s duhovnim programom pripremljenim za hodočasničku 2019. godinu te pozvao vjernike na hodočašće Majci Božjoj Molvarsko koja nas zagovara kod svojega Sina.

U četvrtak, 2. svibnja 2019., u duhu pučkih misija, misionar je sa župnikom posjetio OŠ ,,Molve” i DV ,,Pčelica”. Podijelili su radosne trenutke zajedništva s profesorima, učenicima, odgojiteljicama i djecom. Fotografije o radosti malenih govore više od napisane i izgovorene riječi.

U petak, 3. svibnja 2019., misionar o. Stjepan i župnik o. Zdravko susreli su se s načelnikom Općine Molve gospodinom Zdravkom Ivančanom, općinskim vijećnicima i djelatnicima Općine. Prijateljski susret i razgovor obogaćen je blagoslovom novih ureda. Blagoslov ureda blagoslov je zaposlenih osoba, onih koji u ured dolaze kao i svih stanovnika Općine čiji se predstavnici u ovim uredima zalažu ne samo za dobro Općine već i ovog dijela lijepe Podravine.

U subotu, 4. svibnja 2019., vjernici župe započeli su, svetom misom u 20.00 sati, pobožnost pet prvih subota u čast Bezgrešnog Srca Marijina. Euharistiju je predslavio misionar a večernji su program animirali mladi iz Župe sv. Antuna Padovanskog iz Zagreba. Pobožnosti pet prvih subota pridružili su se i drugi hodočasnici koji su došli moliti zagovor Majke Božje Molvarske predajući joj svoje srce i sve koje nose u njemu.

U nedjelja, 5. svibnja 2019., na euharistijskom slavlju u 11.00 sati dvadeset i pet je krizmanika primilo pečat dara Duha Svetoga. Euharistiju je predslavio mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup uz koncelebraciju o. Miljenka Hontića, generalnog definitora Reda franjevaca konventualaca u Rimu, o. Stjepana Brčinu, voditelja pučkih misija, o. Martina Jakovića, gvardijana i župnika u Puli, o. Miroslava Štubana i domaćeg župnika o. Zdravka Tubu.  Biskup Mrzljak svojom je riječju potaknuo krizmanike na otvorenost Duhu Svetome i hrabrost u naviještanju i življenju života primjerena onima koji su poslani po svem svijetu živjeti Evanđelje. Ovom je euharistijom završen tjedni program pučkih misija. Ovom je euharistijom, ujedno, započeo svakodnevni hod širenja primljene Radosne vijesti u sve pore života.

U darovanom vremenu pučkih misija, uz molitvu i pjesmu Gospodinu i Njegovoj Majci, vjernici su mogli dublje upoznati svoju vjeru, razmišljati o darovanim otajstvima, primati milosti koje im je Gospodin darovao, rasti u međusobnoj povezanosti i zajedništvu, pristupiti sakramentu svete ispovijedi i razovarati s misionarem.

Zahvalni Bogu za dar vjere, vjernici ove župe, zahvaljuju i o. Stjepanu Brčini za posredništvo Božje milosti, za otvorenost Duhu Svetome, za radosno svjedočenje i vrijeme provedeno u ovoj župi.

Neka Gospodin blagoslovi sve vjernike ove župe i njezine pastire, a Majka Božja Molvarska prati ih svojim zagovorom.

Skip to content