PODRAVSKI BOŽIĆ – ŽIVE JASLICE

OBJAVLJENO:

 

Marija i Josip krenuli su na put kako bi ispunili zapovijed cara Augusta o popisu stanovništva. Na putu se ispunilo Božje obećanje, Marija je rodila Božjega Sina, Spasitelja ljudi, Isusa. Od tada živimo radost otkupljenosti i polazimo na put o svetkovini Njegova rođenja, hodočastimo u povorci prisutnih živeći i uprisutnjujući putovanje ovih svetih ljudi u živim jaslicama.

U našoj smo župi Uznesenja BDM u Molvama željeli biti sudionici ovih božićnih milosti te smo pripremili Podravski Božić – žive jaslice, 25. prosinca 2018. u 15.00 sati. Okupljeni pred crkvom već od 14.00 uz zadnje pripreme sudjelovali smo na svetoj misi i blagoslovu djece te se u hodočasničkoj povorci uputili prema napravljenoj štalici uz našu župnu crkvu. U živim su jaslicama sudjelovala djeca iz Dječjeg vrtića Pčelica i Osnovne škole Molve, tamburaški sastav KUD-a Molve, mladi koji se okupljaju u našoj župi, obitelji s malom djecom i svi vjernici iz župe i okolnih mjesta koji su se došli pokloniti Novorođenom Kralju.

Došli smo, uputili smo se, hodili, osluškivali i poklonili se Malom Novorođenom Kralju. Bili smo prisutni korakom i glasom u povorci onih koji hodočaste, u zajedništvu onih čiji životi teku poput rijeke uz čije korito žive tražeći radost srca uz Novorođenog Kralja. I doživjeli smo radost i ispunjenost srca u mjestu čiju zemlju oplahuje Drava a dušu ispunja prisutnost rođenoga Boga. Poklonili smo se, poput pastira, Novorođenom Isusu Kralju i s anđelima zapjevali Slava Bogu na visini. Radost zajedništva Božića nastavljena je uz pjesmu, razgovor, bombone za djecu, čaj i vino za odrasle. Ispunjena srca nastavili smo živjeti u svojim obiteljima razmišljajući o poruci koju smo čuli u jednom dijelu teksta iz uprizorenja živih jaslica: ,,Neka tvoje srce pamti da Božiću pripada. Neka tvoje srce pamti da pripada Ljubavi. Bog je ljubav. Ovaj mali Bog – Božić. Čuvaj ga u svom srcu. Čuvaj tu božićnu čežnju. Radost bića svog. Ona će te sačuvat za ono sveto, neprolazno, vječno. Znaj, u život si pozvan da Boga upoznaš, ljubiš, s Njime se u vjeri sjediniš, u vječnosti živiš. Okreni se betlehemskom djetetu izvoru ljubavi, života i svetosti!

Bogu hvala za dar Spasitelja i Majci Mariji koja je prihvatila Njegov plan!

 

Skip to content