PREDSTAVLJENI KRIZMANICI

OBJAVLJENO:

Na prvu nedjelju Došašća župnoj zajednici predstavljeni su ovogodišnji krizmanici. Pred nam su se predstavili:

LOVRO BENCEK
VIKTORIJA BUKOVČAN
VERONIKA CENKOVČAN
MIA DOMITROVIĆ
JULIJA HONTIĆ
DANIJEL HONTIĆ
MAJA HUDJEK
GABRIJELA GAZDEK
FILIP IVANČAN
KREŠIMIR IVANČAN
PATRIKA IVANČAN
KARLO JAKOVIĆ
KLARA JAKOVIĆ
JELENA KOKŠA
VALERIJA KOLARIĆ
LOVRO KOVAČEK
LUCIJA MATANOVIĆ
ADELA ORMANEC
MARTIN PISKOR
LORA RUKAVINA
LARA TAKAČ
MIHAEL VINCEK
VERONIKA VINDIĆ
IVAN ŽUFIKA
MARIN ŽUFIKA

Prvim učenicima koji su, možda još nesigurni i sumnjičavi, odlučili slijediti Rabbija, Gospodin pita: “Što tražite?” (Iv 1,38) Iz tog pitanja možemo iščitavati i druga pitanja: “Što traži tvoje srce? Što te brine? Tražiš li samoga sebe ili tražiš Gospodina svoga Boga? Slijediš li vlastite želje ili želje Onoga koji je stvorio tvoje srce i želi ga privesti punini, kako samo On to zna i umije? Trčiš li samo za prolaznim stvarima ili tražiš Onoga koji je neprolazan?” “Čime trebamo biti zaokupljeni u ovoj suznoj dolini, Gospodine Bože? Gledam ljude kako su od zore do mraka zahvaćeni vrtlogom ovoga svijeta: jedni traže bogatstvo, drugi privilegije, druge opet zadovoljstvom ispunja popularnost”, primjećuje sveti Bernard. Lice tvoje, Gospodine, ja tražim” (Ps 27,8)

Došašće nam razjašnjava smisao našega kršćanskog postojanja u povijesti spasenja: vjerom shvaćamo da su se u Isusu Kristu ispunila Božja obećanja dana čovječanstvu, obećanja koja su naviještena i prorokovana u Starom zavjetu. Ta će se obećanja u punini ostvariti u proslavljenoj zajednici izabranih koji će s uskrslim Kristom živjeti u zajedništvu božanske ljubavi. Ali ona svoje prvo ostvarenje moraju naći već ovdje na zemlji u zajedničkom življenju pravednosti i bratske ljubavi.

Molimo za naše krizmanike kako bi ih Duh Sveti tako oblikovao i po sakramentu sv. Potvrde ohrabrio u svjedočenju živoga Isusa Krista.

Skip to content