PROSLAVA SV. HUBERTA U MARIJINOM SVETIŠTU MOLVE

OBJAVLJENO:

Život sv. Huberta poziva na prepoznavanje Božjeg govora u prirodi. Svojim je životom nastojao biti primjer a svojim zagovorom podrška i poticaj za nasljedovanje Gospodina.  O njegovu su se blagdanu 3. studenog 2018. okupili u Molvama lovci iz središnjeg dijela Podravine. U 16.30 sati u svečanoj su povorci krenuli iz društvenog doma prema crkvi Uznesenja BDM. Euharistijsko slavlje u 17.00 sati predslavio je o. Zdravko Tuba, župnik ove župe uz vlč. Leona Lozančića iz župe Hlebine. Svojim sudjelovanjem proslavu su uzveličali lovačka društva iz mjesta: Legrad, Sokolovec, Koprivnički Bregi, Peteranec, Drnje, Hlebine, Velika Mučna, Gotalovo, Šemovci, Đurđevac, Kalinovac, Virje, Pitomača i domaćin Molve.

Utjehu za zemaljsku bol sv. je Hubert pronalazio u tišini šume a ohrabrenje za predanje Kristu u molitvi i podjeli dobara siromasima. Božji poziv na obraćenje doživio je u lovu i tako traženje zemaljske utjehe pronašao u nebeskoj. Božja priroda mjesto je susreta Huberta i Boga. Priroda je mjesto susreta i svakoga od nas s Bogom. Upravo nas spomendan sv. Huberta potiče da se prisjetimo odgovorne i lijepe zadaće koju je Bog povjerio svakom čovjeku, posebno svakom lovcu: ,,I reče Bog: ‘Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci – svoj zemlji – i svim gmizavcima što puze po zemlji! Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih. I blagoslovi ih Bog i reče im: ‘Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite! Vladajte ribama u moru i pticama u zraku i svim živim stvrovima što puze po zemlji’!” (Post 1, 26–28) Svet je ovo zadatak koji ohrabruje svakog lovca da svoju zadaću izvrši odgovorno jer je svojim sposobnostima sudionik Božjeg stvarateljskog djela i očuvanja toga djela za sadašnji naraštaj a napose za one koji će doći.

Po završetku sv. mise svaki je lovac primio blagoslovljenu Čudotvornu medaljicu kao znak zaštite Bezgrešne i uspomenu iz Marijina svetišta u Molvama.

Skip to content