OTVOREN PETI SALON VJERSKE FOTOGRAFIJE

OBJAVLJENO:

U Molvama je u nedjelju 7. listopada 2018. godine otvoren 5. Salon vjerske fotografije. Ovogodišnji Salon vjerske fotografije, u organizaciji Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama i Molvarskoga likovnog kruga, zamišljen je u obliku izložbe nagrađenih fotografija na prva četiri Salona vjerske fotografije održanih u razdoblju od 2011. do 2014. godine na temu: Žena majka i vjera. Svečanost 5. Salona vjerske fotografije započela je svetom misom u 11.00 sati u župnoj crkvi koju je predslavio župnik u Molvama o. Zdravko Tuba i nastavljena je u Galeriji Molvarskoga likovnoga kruga. Među prvima salon fotografije su pogledali o. Miljenko Hontić, generalni definitor Reda franjevaca konventualaca i hodočasnici iz Zaprešića.

Promatrajući fotografije i uočavajući mjesta iz kojih su ih autori poslali Salon vjerske fotografije izlazi iz okvira granice Republike Hrvatske i poprima međunarodni karakter.

Izložba fotografija omogućuje promatrati ljepotu stvorenja i stvorenoga svijeta, ona je govor čovjeka i prirode u slici. Galerija donosi fotografije onih čija ljepota, vrijednost i značaj postaju zamagljeni u previranjima suvremenog društva i filozofijama modernoga vremena.

Svaka pojedina fotografija potiče potražiti dublji smisao onoga što se krije iza prvoga pogleda na nju i onoga što je fotoaparatom zabilježeno. Zato izložba daje prostora i omogućuje da zajedno i osobno potražimo dublji smisao i pronađemo ‘govor’ svake pojedine fotografije svakom posjetitelju ove vrijedne izložbe.

Skip to content