PROSLAVLJEN BLAGDAN ROĐENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE

OBJAVLJENO:

U subotu 8. rujna 2018. svečano smo proslavili blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije. Za Marijin rođendan najvažnije je bilo pripremiti srca dopuštajući Isusu da ih svojim milosrđem očisti po sakramentu sv. ispovijedi kojoj su mnogi pristupili dan prije na Prvi petak ali i tijekom ovoga Marijina dana. Bogu hvala za svakog vjernika koji joj je pristupio kao i za svećenike koji su ispovijedali.

Svečana proslava započela je u 10, 00 sati okupljanjem ispred župne crkve i formiranjem procesije. Kip Majke Božje Molvarske, koji je od Velike Gospe bio u crkvi, u procesiji je prenesen u zavjetnu kapelicu. U procesiji su sudjelovali djeca, mladi, obitelji, stariji, župljani, hodočasnici iz Mađarske kao i obitelji Bezgrešne iz Zagreba, Krka, Križevaca, Čakovca, Varaždina i Novog Marofa. Pjesmom su i molitvom koračali uz Mariju moleći ju zagovor i pomoć za svoje potrebe kao i za potrebe svih koje su donijeli u svojim srcima.

Euharistijsko slavlje u 11,00 sati predslavio je o. Miljenko Hontić, generalni definitor Reda franjevaca konventualaca. Naglasio je u svojoj propovijedi da smo kao djeca okupljeni oko Marije a Ona nas uči poniznosti i prihvaćanju Božje volje. Stoga nas Njezino rođenje usmjerava na rođenje Isusa Krista Sina Božjega.

Liturgijsko pjevanje animirao je župni zbor Župe sv. Leonarda iz Goričana sa svojim župnikom Josipom Drvoderićem. Svojim pjevanjem doprinijeli su dostojanstvu euharistijskoga slavlja i uljepšali proslavu ovoga blagdana u našoj župi.

Hvala vjernicima naše župe za sav uloženi trud u proslavu blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije kao i svim hodočasnicima koji su došli u Molve kako bi zajedno proslavili Marijin rođendan!

Nastavimo i dalje hodočastiti svojoj Majci moleći ju: Majko Božja Molvarska čuvaj i štiti nas koji se utječemo u Tvoj zagovor!

Skip to content