STATISTIKA ŽUPE 2017.

OBJAVLJENO:

 

Stara je navada da se na koncu kalendarske godine podastru statistički podaci  župe.

 U duhu ove lijepe  tradicije podastirem statističke podatke naše župe kroz proteklu godinu.

 

U 2017. godini bilo je:

 

29 krštenih (9 više nego lani). 17 dječaka i 12 djevočica. Iz Molvih 16, a iz Repaša 9 krštenika te 2 iz Ždale, 1 iz Slovenije i jedno iz Pule

24  Prvopričesnika (1 manje nego lani)

29  krizmanika (5 više  nego lani)

12  parova vjenčano (1 manje nego lani)

Umrlo je 40 osoba (13 više nego lani). Od toga 20 žene i 20 muškaraca. Iz Molva 30, a iz Repaša 7. Iz Hlebina 1, Iz Starigrada 1, iz Njemačke (Kostanca) 1. Od sveukupnog broja, 16  ih nije primilo sakramente. (Zabrinjavajuće)

Podijeljeno je:22.380   pričesti. (770 manje nego lani).  Od toga 19.000  u župnoj crkvi (500 više  nego lani), u Repašu 2.380 (300 manje nego lani), u kapelici časnih sestara 1000. (1000 manje nego lani).

 

Na koncu zahvaljujem svima napose mom  suradniku fra Filipu Pušić na pastoralnoj, duhovnoj i redovničkoj zauzetosti, našim vrijednim i nesbičnim  časnim sestrama – s. Lidiji, s. Almi i s. Valentini koje su posvema predane  u služenju za dobro ove župske zajednice.

Zahvaljujem našim  župskim vjećnicima, našem zvonaru,( napose našoj sakristanki i zvonarici Martini u Repašu), našem zboru, našim ministrantima i   svima vama, braćo i sestre, koji doprinosite da ova naša župska zajednica živi, raste i cvijeta.

 

POMOLIMO SE

Predobri Bože, na svršetku ove godine dolazimo k tebi, da ti zahvalimo na svemu što si nam udijelio ove godine.

Ponajprije Ti zahvaljujemo za nebrojene milosti i duhovne darove. Zahvaljujemo Ti što si nam tolike molbe dobrostivo uslišao, što si tolike naše zablude popravio i tolikim nas rasvjetljenjima, opomenama i duhovnim utjehama obasuo.

Zahvaljujem Ti nadalje i na milosti vremenitog života, osobito što si nas i ove godine očuvao na životu. Hvala Ti za tolika druga dobročinstva: za zdravlje, sreću, slogu u obitelji, za uspjeh u pothvatima i blagoslov u vremenitim stvarima. Ti si nas Gospodine ove godine tako divno vodio. Budi i slijedeće godine naša snaga, da ti vjernije služimo i što savršenije ispunimo Tvoju svetu volju, pa došlo što mu drago.

Ti si uza nas, pa čega da se bojimo? U tebe se Gospodine uzdamo, nećemo se postidjeti dovijeka! Amen.

 

 

Skip to content