Marijafest 2017. – Traže se zvijezde

OBJAVLJENO:

U nedjelju, 08. listopada, održan je susret mladih Varaždinske biskupije pod geslom “Traže se zvijezde”. Na susretu je sudjelovalo oko 150 sudionika iz različitih krajeva biskupije zajedno sa mladima iz naše župe. Susret je započeo u prijepodnevnim satima svečanim ulaskom u crkvu, a nakon nekoliko otpjevanih pjesama uslijedilo je predstavljanje Vojske Bezgrešne, koje je održao fra Zdravko Tuba. Nakon predstavljanja, započelo je predavanje na temu Traže se zvijezde, koje je imao vlč. Tihomir Kosec.

Po završetku predavanja, mladi su podijeljeni u grupe te je rad po grupama održan u prostorijama škole u Molvama, pod budnim okom animatora, koji su se trudili učiniti što zanimljivijim to vrijeme koje je predviđeno za zajednički rad. U 13 sati predviđen je ručak, koji je poslužio kao izvrsna okrepa nakon mentalnog napora u radu po grupama. Poslije ručka uslijedilo je slobodno vrijeme koje je bilo ispunjeno različitim igrama i animacijama te popraćeno veselim i radosnim pjesmama.

U popodnevnim satima u crkvi održana su dva svjedočanstva mladih koja su bila usko povezana sa temom ovog susreta, a zatim je uslijedilo pokorničko bogoslužje s mogućnošću ispovijedi.  Pošto se nalazimo u Marijinom mjesecu, prije sv. mise izmoljena je i krunica koju su predmolili sami mladi.

Svečano misno slavlje predslavio je mons. Josip Mrzljak, biskup Varaždinski, uz koncelebraciju još nekoliko svećenika. Svojim pjevanjem sv. misu animirao je zbor mladih Varaždinske biskupije.

Susret je završio u radosnom tonu, s osmjehom na licima, ali i rečenicom: “Kad će opet biti susret?”

Skip to content