FRANJEVAČKI HOD

OBJAVLJENO:

Ovaj vikend započinje Hod Franjevačke mladeži, godišnji susret framaša koje ovo ljeto u Hrvatskom nacionalnom bratstvu Frame organiziraju Zagrebačko, Osječko te Primorsko-istarsko područno bratstvo.

Hod Frame sastoji se od pješačenja na unaprijed zadanoj ruti kroz Hrvatsku, prilikom čega framaši bolje upoznaju franjevaštvo i određene teme, bolje se upoznaju kroz radove u skupinama, slave svete mise te mole, pjevaju i slave Boga kroz zajedništvo.

Po završetku prvog dijela Hoda, područja autobusima putuju prema Italiji i značajnim mjestima gdje je živio i hodio naš serafski otac Franjo. Neizostavne su točke grad Asiz, crkva Svetog Damjana, Greccio, Fonte Colombo, La Verna… Sve završava proslavom blagdana Porcijunkule 2. kolovoza u crkvi Svete Marije Anđeoske u blizini Asiza, gdje framaši dobivaju milost potpunog oprosta te slave sa stotinama drugih hodočasnika i članova franjevačkog reda iz cijelog svijeta.

Ovaj se Hod održava pod geslom  “Darovima Nebeskim, vratima Nebeskim”, a svi polaznici imat će priliku bolje se upoznati sa sedam darova Duha Svetoga kroz prigodne kateheze i radove u skupinama.

Zagrebačko područno bratstvo hodit će rutom od Virovitice do Bjelovara, a ukupno je prijavljeno 107 ljudi. Za ovu priliku snimljena je i himna XXIII. Hoda Frame pod nazivom “Daruj sebe” koju je napisala i izvela Ivana Hrkać iz Frame Zagreb-Dubrava. Himnu možete poslušati na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=rv5byWEb_G8

Na Franjevačkom hodu, mladi će doći i u Molve kako bi obišli našu crkvu i svetište. Kod nas će biti u srijedu, 26. srpnja u prijepodnevnim satima. Na nama je da im iskažemo gostoprimstvo i učinimo im boravak u našoj župi ugodnim i lijepim. Ako želite na bilo koji način pripomoći oko toga dana, slobodno se javite u župni ured ili kapelanu Filipu. Unaprijed zahvaljujemo.

 

Ako želite pogledati video o 22. hodu franjevačke mladeži, to možete učiniti na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=Fc25q9UoYzY

Skip to content