SRETAN BOŽIĆ

OBJAVLJENO:

Ne bojte se!. Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist, Gospodin. I evo znaka: Naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama.”

..naći ćete novorođenče Danas svatko na svijetu želi rasti: dijete želi biti čovjek, čovjek želi biti kralj, kralj želi biti bog, samo Bog želi biti dijete. Čovjek se želi uspinjati, zapovijedati, uzimati. Međutim Bog želi silaziti,  želi služiti i darivati. To je nova zapovijed srca.

Ne bojte se…. Bog ne plaši. Onaj koji donosi strah u tvoj život nije Bog. Bog se razoružaje po novorođenom. Jednostavno: Bog je poljubac koji ja pao s neba na Božić.

Javljam vam veliku radost… Radost za sve i za one ranjene i ne ranjene, za sve narode,  baš za sve i koji vjeruju i koji ne vjeruju i za dobre i za one koji to nisu. Bog nije došao donijeti samo sebe. On je donio svjetlo u mrak, toplinu u hladnoću, ljubav u mržnju.

Isus se rađa dva puta. Najprije u Betlehemu, ali on se želi roditi i u tvome srcu. Onako kako su Josip i Marija kucali od vrata do vrata tražeći mjesto za porođaj tako on i danas  ide i traži i govori nam: stojim na vratima tvoga  srca i kucam hoćeš li mi dopustiti da se rodim. Ako se on ne rodi u tvome srcu uzaludno je rođenje u Betlehemu.

Dragi prijatelji, Božić je zaista prigoda da očistimo svoje srce, svoju pamet i tako  pružimo novorođenom dolično  gostoprimstvo.

S tim mislima želimo svim ljudima dobre volje: SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ I NEK’ NAM ON, BOŽIĆ, RAZVEDRUJE SVE DANE U NOVOJ 2017. GODINI.

 

Skip to content