PRVI DAN VELIKE DEVETNICE U GODINI MILOSRĐA

OBJAVLJENO:

U Svetištu Majke Božje Molvarske organizira se Velika Devetnica u Godini Milosrđa. Prvi dan Velike Devetnice pripao je župi Sv. Martina iz Virja.  Tema ovog dana bila je: SVETA FAUSTINA I BOŽJE MILOSRĐE.  Hodočasnici iz Virja ispunili su svemilosrdni Isustište molitvom, pjesmom a i brojem.

Prije sv. Mise imali smo pobožnost križnog puta kojeg su pripremili  mladi spomenute župe. Nakon te pobožnosti uslijedila je sveta misa koju je predvodio virovski župnik i dekan istoimenog dekanata preč. Ivica Bačani. U svojoj sadržajnoj i nadahnutoj  propovijedi osvjetlio nam je i približio   lik svete Faustine koja je na poseban način štovala Milosrdnog Isusa. Pod svetom misom,   lijepo i skladno, pjevao je  župski zbor iz Virja.  Prije završnog misnog blagoslova izmoljene su propisane molitve za oprost koji se može zadobiti kroz ovu Jubilarnu Godinu Milosrđa u našoj crkvi. Nakon svete mise uslijedilo je polsatno klanjanje pred Presvetim. Prije razlaza iz crkve, svatko koje htio, mogao je iskazati štovanje relikvijama sv. Faustine, koje su se našle u našoj crkvi ovih dana zahvaljujući fra Tomislavu Cvetku sužupniku župe Majeke Božje Molvarske.

Drugi dan Velike Devetnice dogodit će se 13. ožujka pod večernjom svetom misom u 18 sati.  Tema tog dana je: P. PIO – OGLEDALO MILOSRDNE LJUBAVI. Taj dan nam hodočaste vjernici iz župe Hlebine i Sigetec. Dobro nam došli!

Skip to content