VELIKA GOSPA U MOLVAMA

OBJAVLJENO:

Velika Gospa u Molvama je u znaku 350. 0bljetnice župe. Na svetkovinu Uznesenja BDM – Velike Gospe u subotu 15. kolovoza središnje euharistisko slavlje u 11 sati u župnoj crkvi Marijina uznesenja u Molvama predvodit će varaždinski biskup Josip Mrzljak. To slavlje bit će ujedno u znaku proslave osnutka župe Molve. Za veliki jubilej i proslavu župne svetkovine župljani će se pripremati trodnevnicom od srijede 12. kolovoza. Svaku večer u župnoj crkvi u 18.30 sati molit će se krunica te pjevati litanije. Slijedi misa. U petak 14. kolovoza bit će misa bdijenja Velike Gospe koja počima u 20 sati kod kapelice Majke Božje. Nakon mise slijedi procesija sa zapaljenim svijećama.

Raspored  trodnevnice :  U srijedu na prvi dan trodnevnice svetu misu predvodi i propovijeda fra Vladimir Vidović (naš prošlogodišnji mladomisnik i zamijenik glavnog urednika Veritasa).

U četvrtak drugi dan trodnevnice svetu misu predvodi i propovijeda fra Miljenko Hontić (naš generalni definitor).

U Petak je misa bdijenja u 20 sati. Svetu misu predvodi i propovijeda veleč. Ivica Bačani ( virovski župnik i dekan našeg dekanata).

Velika Gospa 15. kolovoza svete mise su: u 7 sati , u 9 sati kod kapelice Bajke Božje i procesija prdvodi i propovijeda fra Miljenko Hontić generalni    definitor iz Rima.  U 11 sati  (župna crkva) svetu misu  predvodi i propovijeda naš biskup mons. Josip Mrzljak. U 16 sati je sveta misa i blagoslov djece, te misa u 17 sati i navečer u 19 sati.

 

 

“Dušo duše Hrvatske, Isusova Mati – Sunce naših stradanja, ne prestani sjati!” (Jeronim Korner)

Skip to content