NATPISI U KORSKOM STEPENIŠTU

OBJAVLJENO:

Nakon što je prije nekoliko mjeseci obnovljeno korsko stepenište i obnovljeni zidovi i gazišta, pristupili smo posljednjoj fazi uljepšavanja prilaza koru (pjevalištu) naše župne crkve.

Na bočnim plohama ispisane su riječi, koje svojim značenjem odražavaju zauzimanje naših pjevača, ali i pobudne misli o našoj nebeskoj zaštitnici Majci Božjoj.

Natpise je izradila koprivnička firma ROBI Reklame d.o.o., vl. Roberta Šoštarića.

NATPISI

“Tko pjeva, dvostruko moli!”, riječi su velikog crkvenog naučitelja sv. Augustina. Pjevanje je molitva koja u trenutku potpune radosne predanosti Bogu iz riječi prerasta u molitvu.

Sva si lijepa, o Marijo! riječi su marijanske antifone, koja se u Crkvi pjeva i prisutna je već od 4. st. (Tota pulchra, es Maria!) Ime našeg župnog tjednog listića uzeto je također od početnih riječi spomenute antifone.

Bezgrješna Djevice, moli za nas! – jest zaziv, kojim ispovijedamo dogmu vjere, koja tumači da je jedinstvenom Božjom povlasticom, Blažena Djevica Marija očuvana od svake mrlje istočnoga grijeha od trenutka svoga začeća. Također, Marija nije bila lišena milosti posvetne, već je bila puna milosti dobivenih od Boga i živjela je život posve bez grijeha.

Uznesena je Marija na nebo! – riječi su to koje opisuju Dogmu vjere proglašenu 1950. godine od pape Pija XII., a ujedno je Uznesenje BDM i zaštitnik naše župe i župne crkve.

 

Skip to content