SRCE ISUSOVO U REPAŠU 2014.

OBJAVLJENO:

Svetkovina Srca Isusova svečano je proslavljena u petak, 27. lipnja 2014. godine. Svečanu euharistiju predslavio je o. Antun Matija Mandić, novi župnik vikar u zajedništvu s o. Tomislavom Glavnikom, župnikom.

Na svetoj misi se okupio veliki broj štovatelja Presvetoga Srca Isusova iz Repaša, Molvi, ali i okolnih mjesta. Posebno smo molili za Božji blagoslov i napredak cijelome Repašu, ali i za sve u protekloj godini preminule Repašane i Repašanke.

O. Antun u svojoj propovijedi potaknuo je vjernike da uz ljepotu crkve Srca Isusova njeguju ljepotu zajedništva, budući da su živi ljudi istinska Crkva. Svjedočenjem zajedništva i vjerničkog bića pokazujemo svoje iskreno i pravo lice, koje je po mjeri Srca Isusova, koje je blago, krotko i milosrdno. Veličina Isusova srca se nelazi u njegovoj nesebičnoj ljubavi i žrtvi, koju je podnio za ljudski rod. Iako naše brige neće minuti preko noći, važno je znati biti vjeran i predan. Usprkos svim problemima  i životnim poteškoćama postoji netko, tko nas beskrajno voli, a to je naš Bog – rekao je o. Antun.

Za vrijeme svete mise pjevao je repaški crkveni zbor, a na koncu svete mise o. Tomislav Glavnik, predmolio je zajedničku molitvu Srcu Isusovu, moleći nebesku zaštitu za godinu koja je pred nama.

Skip to content