ANTUNOVO 2014.

OBJAVLJENO:

Blagdan Sv. Antuna Padovanskoga  i ove godine proslavljen je u našoj župi vrlo svečano. Na sam blagdan Antunova  pripremali smo se kroz 13 tjedana uz molitvu Večernje i krunicu sv. Antunu.

Bližu pripravu imali smo uz trodnevnicu, započetu 10. lipnja, a predvodili su je i propovijedali fra Tomislav Glavnik i fra Filip Musa.

Na Antunovo su slavljene dvije euharistije (u 10 i 19 sati), a župnu crkvu posjetila su i dva autobusa hodočasnika. Posebno svečano bilo je na večernjoj svetoj misi nakon koje je uslijedio blagoslov djece i ljiljana, te blagoslov i podjela kruha na uspomenu na brigu sv. Antuna za obespravljene, siromašne i potrebne.

Molvarski franjevci konventualci, čija su subraća i čuvari groba sv. Antuna Padovanskoga i upravitelji Papinske bazilike u Padovi, uspjeli su nakon prošlogodišnje krađe ponovno dobiti relikvije (moći) najštovanijeg sveca Katoličke crkve.

Zahvaljujući pobožnosti 13 utoraka pred blagdan sv. Antuna, trodnevnici, te nazočnosti Svečevih moći u našoj župi štovanje sv. Antuna jača i to nam je posebno drago i ohrabrujuće. Vjernici prepoznaju značaj molitvene preporuke i Božjih ugodnika. U sv. Antunu imamo moćnog zagovornika i pratitelja u životnim poteškoćama, te mu se s pravom utječemo. Sv. Antun primjer je čovjeka, koji je ljubio Boga i bližnjega i vjerno je slijedio Kristovo evanđelje. Antunov život  i zagovor nam je utjeha i uzor u svakodnevnom hodu prema vječnosti, stoga ga vjernici prepoznaju kao čudotvorca, kojem se utječu. Pozivamo štovatelje sv. Antuna širom Podravine, Prigorja i šire da dođu u “Podravsku Padovu” u Molve.

Skip to content