ŽUPANIJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA POMAŽE OBNOVU RASVJETE ŽUPNE CRKVE

OBJAVLJENO:

Na zahtjev Župe Uznesenja BDM iz Molvi, Župan Koprivničko-križevačke županije donio je zaključak o rasporedu sredstava Proračuna KCKŽ za 2014. godinu  (Programska djelatnost u kulturi). Slijedom rečenoga Župi Uznesenja BDM u Molvama dodijeljuje se 22.000 kn za zamjenu električnih instalacija i rasvjetnih tijela u molvarskoj župnoj crkvi.

Cilj projekta što ga je pokrenula Župa jest: ugradnjom LED rasvjete smanjiti potrošnju električne energije, a samim time i emisiju CO2, poticati domaću industriju, budući da su rasvjetna tijela hrvatski proizvod domaće elektro industrije, te se dati poticaj i očuvanju radnih mjesta. Osim toga imati odgovoran odnos prema očuvanju prirode i svega stvorenoga što je jedna od zadaća vjerničkoga pogleda na svijet.

Zahvaljujemo Županu i Županiji što su prepoznali našu inicijativu i podržali je financijskom pomoći. Cijeli projekt zamjene rasvjetnih tijela iznosi 38.000 kn.

 

E+HB380 11900 LED RASVJETNO TIJELO

PROIZVODNJA RASVJETNOG TIJELA

LED svjetiljka, omogućuje uštede energije od 50% do
80% u odnosu na konvencionalna živina i metal-halidna rasvjetna
tijela. U potpunosti je osmišljena i proizvedena u Hrvatskoj.

  • Primjena: industrijski i proizvodni pogoni, skladišta, hladnjače, trgovački centri, nadstrešnice
  • Klasa energetske učinkovitosti A+ i A++ (sukladno EU Direktivi 874/2012.)
  • Trajnost: najmanje 60.000 radnih sati, pri čemu svjetlosni tok neće pasti ispod 80% nominalnog svjetlosnog toka
  • Optimalna visina ugradnje je od 5 m do 30 m, ovisno o ugrađenim lećama
  • Otporna na vlagu, prašinu, udarce i vibracije
  • Trenutno paljenje, bez početnog zagrijavanja
  • Ne emitira UV zrake
  • Izbor temperature boje svjetlosti od tople 3500 K do hladne 7500 K
  • Svjetlosni tok iznosi do 11.900 lm (pri 6000 K)
  • Mogućnost regulacije intenziteta svjetlosnog toka od 20% do 100%
  • Upravljiva i pogodna za sustave „inteligentne rasvjete“

O FIRMI: Tvrtka ENERGYPLUS d.o.o. sa sjedištem u Ludbregu bavi se proizvodnjom, prodajom i montažom dijelova i sustava uređaja obnovljivih izvora energije, posebno fotonaponskim solarnim sustavima i vjetrenjačama (vjetrogeneratorima) te proizvodnjom LED rasvjete za vanjske i unutarnje prostore. Tvrtka ENERGYPLUS je izrazito inovativna u traženju novih proizvodnji te poznata po visokoj kvaliteti proizvoda. Moderno smo organizirani s maksimalnom podrškom IT tehnologijama. Poduzeće ima 25 godina iskustva u različitim oblicima srednje serijskih i visoko serijskih proizvodnji. Trenutno zapošljava 84 djelatnika i raspolaže s proizvodnim halama koje se prostiru na 3700 m2. Osnovano je1996. G kao Joint Venture poduzeća Herbert Kannegiesser iz Vlotha i g. Zvonka Magića iz Ludbrega. Sjedište poduzeća nalazi se u industrijskoj zoni Ludbreg-istok. 

Skip to content