IZABRANI NOVI GVARDIJANI I ODGOJITELJI U HRVATSKOJ PROVINCIJSKI FRANJEVACA KONVENTUALACA

OBJAVLJENO:

Kapitul_1U utorak 27. svibnja na drugom dijelu redovitog Provincijskog kapitula izabrani su novi gvardijani u samostanima Provincije zatim odgojitelji i potom predsjednici dviju Provincijskih komisija.

Za gvardijana samostana sv. Frane u Cresu izabran je fra Zdravko Tuba, za gvardijana samostana sv. Ivana Krstitelja u Puli izabran je fra Đuro Hontić, za gvardijana samostana sv. Frane u Puli izabran je fra Đuro Vuradin, za gvardijana samostana sv. Frane u Šibeniku izabran je fra Ivan Bradarić, za gvardijana samostana sv. Frane u Splitu izabran je fra Žarko Relota, za gvardijana samostana sv. Jere u Visu izabran je fra Damjan Glavaš, za gvardijana samostana Bezgrešnog Srca Marijina u Vinkovačkom Novom Selu izabran je fra Ivan Poleto, za gvardijana samostana sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima izabran je fra Martin Dretvić, za gvardijana samostana sv. Antuna Padovanskoga u Sisku izabran je fra Roko Bedalov, za gvardijana samostana sv. Antuna Padovanskoga u Novom Marofu izabran je fra Vitomir Glavaš, za gvardijana samostana Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama izabran je fra Filip Musa i za gvardijana samostana Svetoga Duha u Zagrebu izabran je fra Tomislav Glavnik.

Za magistra bogoslova u narednom četverogodištu izabran je fra Nikola Šantek, za magistra postulanata izabran je fra Tomislav Cvetko i za magistra sjemeništaraca izabran je fra Josip Petonjić.

Za predsjednika Komisije za ekonomiju i gradnju u narednom četverogodištu izabran je fra Tomislav Glavnik, a za glavnog urednika Veritasa izabran je fra Josip Blažević.

Skip to content