U ZAGREBU PREDSTAVLJEN DOKUMENTARNI FILM: “Hrvatska priča u biblijskoj zemlji”

OBJAVLJENO:

Produkcijska kuća Laudato vam predstavlja dokumentarni film “Hrvatska priča u biblijskoj zemlji”. U proljeće ove godine čak je 200 Hrvata iz matične zemlje, iz BiH i drugih država diljem svijeta gdje su Hrvati našli svoj novi dom, hodočastilo u Izrael. Povod tom putu bilo je otkrivanje ploče u spomen na trojicu braće Hrvata Pavla, Jakova i Antuna iz BiH koji su prije 333 godine kupili Getsemanski vrt i darovali ga franjevcima.

 

Rijetkima se ispuni životni san da hodočaste na mjesta o kojima su slušali od najranijeg djetinjstva. To su Nazaret, Betlehem, Brdo Blaženstva,Tabga, Galilejsko jezero, Kafarnaum, Kana Galilejska, Tabor, Ein Karim, Jeruzalem, Maslinska gora i mnoga druga biblijska mjesta.

Hrvatski su hodočasnici ujedno pohodili mjesta u kojima se rodio, živio, propovijedao, stvarao čudesa, umro raspet na križu i uskrsnuo čovjek i sin Božji Isus Krist.

Dokumentarni film „Hrvatska priča u biblijskoj zemlji” svjedoči o tom velikom hodočašću koje je trajalo osam dana, o povijesnoj vezi Hrvata i biblijskih mjesta. Vodič kroz bogatu i vezama isprepletenu povijest je fra Tomislav Glavnik koji već nekoliko godina na čudesni put kreće iz župe Molve u Podravini.

Film je i podsjetnik onima koji su već bili u „Svetoj Zemlji”. A onima koji nisu, on će učiniti da dok gledaju dokumentarne zapise i sami putuju na dragocjeno duhovno putovanje.

Predstavljanje dokumentarnog filma bilo je u dvorani “Vijenac” Nadbiskupijskog pastoralnog instituta na Kaptolu u Zagrebu.

Novinarka i urednica: Nada Prkačin
Snimatelj i montažer: Ivan Lovrić
Produkcija: Laudato

Skip to content