VODIČ HODOČASNIKA PO SVETOJ ZEMLJI

OBJAVLJENO:

Pitanje s kojim se potencijalni hodočasnici u Svetu Zemlju susreću u nakani da posjete Isusovu domovinu jest: Tko će nas voditi po Svetoj Zemlji i s kime ćemo poći na hodočašće? Od velike je važnosti imati kvalitetnog i odgovornog vodiča, koji oduševljeno i zainteresirano prenosi i znanje, ali i vjerničko, kršćansko i svećeničko iskustvo.

Biti vodič po Svetoj zemlji je svjesni odabir u kojega se ulazi cijelom osobom. U dodiru sa svetim, patvorenosti nema mjesta. Stoga je hodočašće Svetom Zemljom naijintezivnije vjerničko hodočasničko iskustvo, ali i životni događaj u susretu s izvorima kršćanske vjere.

Vodič vas prati, on za vas brine, čita i tumači vam svetopisamske tekstove, propovijedajući vam oduševljava za stvarnost Božju i kršćanski život. S biblijskim vodičem živite kroz tjedan dana jednu drugu stvarnost. Simbioza vodiča i hodočasnika donosi obilat rod: oduševljenje za Svetu zemlju, Krista i nadasve za riječ Božju. Nakon posjeta Svetoj zemlji sve je drugačije, a Riječ Božja bliža.

O. Tomislav Glavnik, franjevac konventualac, licencirani je vodič za Svetu zemlju. Od 2004. godine, a nakon mentorstva prof. dr. Adalberta Rebića, prati hodočasničke skupine po Svetoj Zemlji. O. Tomislav Glavnik OFMConv. surađuje s Udrugom “Sveta Zemlja” iz Čerina u BiH, kao i s mnogim župama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ukoliko vas interesiraju informacije vezane za Svetu Zemlju ili eventualno hodočašće, slobodno se obratite svojim pitanjem.

Dio hodočasničkog iskustva možete pogledati u priloženoj galeriji slika autora Đure Grčića.

Skip to content