O. MARCO TASCA, GENERALNI MINISTAR REDA FRANJEVACA KONVENTUALACA U MOLVAMA

OBJAVLJENO:

General_u_Molvama_1024x1024_500KBPo završetku prvog dijela Redovitog provincijskog kapitula Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualca, o. Marco TASCA, generalni ministar Reda franjevaca konventualaca posjetio je Molve.

O. Marco Tasca došao je u pratnji o. Miljenka Hontića, generalnog asistenta Reda franjevaca konventualaca, te o. Zlatka Vlaheka, službenog prevoditelja.

Po dolasku u Molve u petak, 14. ožujka 2014. ministar general se pridružio večernjoj svetoj misi, koju je predvodio o. Tomislav Glavnik, župnik. Slavlju se pridružio i o. Đuro Hontić, vatikanski penitencijer. Na koncu misnog slavlja s nekoliko prigodnih riječi obratio se o. Marco Tasca, te zahvalio župnoj zajednici na brojnim duhovnim zvanjima, koja su potekla iz Molva, a članovi su Reda franjevaca konvetualca i djeluju na raznim službama u svojoj redovničkoj provinciji, a isto tako i u potrebama Reda u Rimu i Vatikanu. O. Marco Tasca preporučio je okupljenim vjernicima u molitve cijelu franjevačku obitelj, kako bi po primjeru sv. Franje mogla svjedočiti Evanđelje u današnjem svijetu.

Nakon mise ovogodišnji prvopričesnici, koji su toga dana predmolili molitvu Križnoga puta i ministranti iskoristili su priliku i uslikali se pred glavnim oltarom s uglednim gostom i ostalom braćom.

Skip to content