IZVJEŠĆE O GLASOVANJU NA USTAVOTVORNOM REFERENDUMU

OBJAVLJENO:

131127-referendumU nedjelju, 1. prosinca 2013. građani Republike Hrvatske glasovali su na Ustavotvornom referendumu, izjašnjavajući se o definicija braka kao zajednici muškarca i žene.

Na području općine Molve glasovalo se na pet glasačkih mjesta. Rezultati su sljedeći:

 

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA
MOLVE
UKUPNO
Broj birača na obrađenim glasačkim mjestima 1.712
Pristupilo glasovanju 542 31,66 %
Glasovalo birača ( prema glasačkim listićima ) 542 31,66 %
Broj važećih listića 536 98,89 %
Broj nevažećih listića 6 1,11 %
BROJ GLASOVA POSTOTAK
ZA 454 83,76 %
PROTIV 82 15,13 %

Izvor: Državno izborno povjerenstvo

 

Nakon 22 godine postojanja države Hrvatske ovo je bio prvi referendum, što su ga uspjeli potaknuti građani. Bio je to praznik i veliki dan za demokraciju. Nadamo se da će političke “elite” napokon shvatiti da je prošlo vrijeme omalovažavanja volje naroda i birača.

Do 1. prosinca 2013. živjeli smo u državi, u kojoj su upravitelji države (predsjednik, premijer, ministri, saborski zastupnici), političari i načelnici svojim držanjem pokazivali da narod ovisi o njima, a zaboravili da su oni tek predstavnici i ministri (sluge/poslužitelji) naroda.

Nedjelja 1. prosinca daje zaključiti da Hrvatski narod nije mentalno mrtav, te da zdravo i trijezno prosuđuje o bitnim pitanjima za narod i državu. Birači su poslali jasnu i nedvosmislenu poruku, a ta je: narod odlučuje kako će i na koji način živjeti! Narodu nisu potrebni tutori i manipulatori, već odgovorni upravitelji, koji će narod voditi tako, kako narod želi, te da se vodi briga o općem dobru naroda i države. Narod zna najbolje što je najbolje za njega!

Čestitamo svima, koji su izišli na narodni referendum!

Skip to content