IZLET U VARAŽDIN I SV. MARTIN NA MURI

OBJAVLJENO:

DSC_1069_1024x1024_500KB DSC_1067_1024x1024_500KBVjeroučenici svih razreda osnovne škole, predškolci i srednjoškolci predvođeni župnikom o. Tomislavom Glavnikom i uz pratnju nekolicine roditelja i vjeroučiteljice Dijane Vujević posjetili su biskupski grad Varaždin i Sv. Martin na Muri.

Po dolasku u Varaždin cilj jednodnevnog izleta bio je upoznavanje s biskupskim sjedištem naše varaždinske biskupije. U kratkoj katehezi i tumačenju vjeroučenicima je predočeno značenje katedrale, katedre i osobe pastira mjesne Crkve – biskupa. Po tumačenju i obilasku katedrale svi zajedno smo se pomolili na grobu prvoga varaždinskoga biskupa mons. Marka Culeja. Na izlazu iz katedrale susreli smo mons. Tonija Perčića, kancelara naše biskupije, koji je pristao slikati se sa cijelom grupom putnika i hodočasnika. Posebno ga je obradovala činjenica što smo kao sljedeći cilj našega putovanja odabrali upravo Sv. Martin na Muri, inače rodno mjesto mons. Perčića.

Hodeći ulicama Varaždina posjetili smo glavni gradski trg, koji nosi ime prvoga hrvatskoga kralja Tomislava, te franjevačku crkvu sv. Ivana Krstitelja. Posjet Varaždinu smo zaokružili posjetom Starom gradu, te nadaleko poznatom Varaždinskom groblju. Ispunjeni ljepotama baroknoga grada Varaždina pošli smo u toplice Sv. Martin na Muri i u ugodnom druženju, kupanju, plivanju i odmaranju proveli smo nekoliko sati.

I tijelo i duša  dobili su priliku za obnovu, da bi tako osvježeni pošli put Molva i Repaša, k svojim obiteljima i domovima.

Izlet je organiziran kao svojevrsno nagradno putovanje ministrantima, moliteljima krunice i mladima iz zbora mladih “Adveniat”.

Skip to content