PROSLAVLJEN BLAGDAN UZVIŠENJA SVETOGA KRIŽA

OBJAVLJENO:

IMG_0255_1024x1024_500KB14. rujna 2013. proslavili smo blagdan Uzvišenja Svetoga Križa. Misno slavlje bilo je kao i svake godine u kapelici Svetoga Križa u Molve Ledinama, a predvodio ga je o. Tomislav Glavnik, župnik. Okupio se lijepi broj vjernika, koji se iz godine u godinu dolazi preporučiti raspetome i uskrslom Gospodinu i tražiti ohrabrenje za nošenje svojega svakodnevnog životnog križa.

Vrijedno je napomenuti da smo se ove godine sjetili i 90. obljetnice od izgradnje istoimene kapelice Svetoga Križa, koju je kao zavjet izgradio Petar Ištvan iz Molvi Ledina. Petar Ištvan se zavjetovao, da ako se vrati s ratišta i zarobljeništva za vrijeme Prvog svjetskog rata, da će izgraditi kapelu u čast Svetomu Križu. Hvala Bogu, molba mu je uslišana, a zavjet je ispunio.

Kako je 2013. godina jubilarna godina od izgradnje kapelice župa je financirala njenu obnovu promijenivši krov, cjelokupnu limariju, te je obojana i osvježena fasada. Obitelj Vargić brine o kapeli i njezinoj urednosti, te ovom prilikom zahvaljujemo svima, a osobito baki Barbari Vargić.

Skip to content