PROSLAVLJENA 113. SPRNJICA

OBJAVLJENO:

Na prvu nedjelju u mjesecu srpnju svake godine u našoj župi održava se već tradicionalno hodočašće “SRPNJICA”, kojim se spominjemo 1901. godine, kada je iz župne crkve prenesen Čudotvorni kip Majke Božje Molvarske u novosagrađenu zavjetnu kapelicu. Ove godine po 113. puta je proslavljeno to lijepo proštenje uz hodočasničko ozračje i molitvu i preporuku Majci Božjoj Molvarskoj. Sve svete mise slavljene su u Župnoj crkvi. Svečano euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je o. Tomislav Glavnik, župnik u suslavlju s o. Miljenkom Hontićem i o. Đurom Hontićem.

Kao i proteklih godina našem proštenišnom danu  priključile su članice Organizacije žena HSS-a “Hrvatsko srce” predvođene svojom predsjednicom Marijom Ledinski Anić. Članovi i članice HSS-a došli su predvođeni svojim dužnosnicima od kojih izdvajamo Branka Hrga, predsjednika HSS-a, Marijanu Petir i Marinu Kolaković, potpredsjednice HSS-a, Iliju Lovrića, glavnog tajnika HSS-a, g. Darka Korena , župana Koprivničko-križevačke županije i g. Stjepana Kožića, župana Zagrebačke županije.

Okupilo se lijepo mnoštvo ljudi, voljnih moliti i pjevati. U kršćanskom zajedništvu preporučili smo se Majci Božjoj Molvarskoj i molili njezin zagovor. Liturgijsko pjevanje vodio je župni zbor. Nakon završnog blagoslova i pjesme Zdravo Djevo, zbor Umirovljenika iz Bedenice zapjevao je “Hvala ti Bože za ovaj dan i Falačec” i razgalio osjećaje svih prisutnih, koji su i sami zapjevali.

Nakon svete mise uslijedio je hodočasnički ručak. Kao dar svim pristiglim hodočasnicima naše domaćice ispekle su kolače i skuhana je i ponuđena kava.

 

Skip to content